ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
Το άγαλμα της ανεξαρτησίας και η σημαία της Ουκρανίας ως σύμβολα ελευθερίας στο Κίεβο.

Κίεβο: Αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε 750.000 νοικοκυριά μετά τη ρωσική επίθεση

Η DTEK ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περίπου 750.000 νοικοκυριά στο Κίεβο μετά από ρωσική επίθεση. Σε περιοχές συνεχίζονται έκτακτες διακοπές.

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος ενέργειας στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περίπου 750.000 νοικοκυριά στο Κίεβο, μετά από ρωσική αεροπορική επίθεση που προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η συντονισμένη επίθεση, με χρήση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, προκαλώντας τον θάνατο δύο ατόμων και αφήνοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας DTEK, οι καταναλωτές στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στο Κίεβο επέστρεψαν σε προγραμματισμένες διακοπές, ωστόσο η κατάσταση παραμένει "πιο δύσκολη" στην αριστερή όχθη, όπου συνεχίζονται οι έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Η Ρωσία έχει εντείνει τα μαζικά πλήγματα στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ συνεχίζει την επίθεση στο πεδίο της μάχης, εν μέσω διεθνών ειρηνευτικών προσπαθειών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου που διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πύργος ηλεκτρικής ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

DTEK: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Οδησσό μετά από ρωσική επίθεση

Η DTEK ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 240.000 νοικοκυριά στη νότια Οδησσό, μετά από ρωσική επίθεση τη νύχτα που προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ενεργειακές υποδομές της περιοχής.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οδησσός: Εκτεταμένες ζημιές σε ενεργειακή εγκατάσταση από ρωσική επίθεση

Ρωσική επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ενεργειακή εγκατάσταση στην Οδησσό, με αποτέλεσμα διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές. Η αποκατάσταση θα πάρει χρόνο, σύμφωνα με τη DTEK.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Drones και πύραυλοι της Ρωσίας κατά ενεργειακών υποδομών

Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 400 drones και 40 πυραύλους κατά ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ο οποίος τονίζει ότι η Μόσχα συνεχίζει τα πλήγματα αντί για διπλωματία και πρέπει να αποτραπεί η εκμετάλλευση του ψύχους.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση έπληξε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας

Νέα μαζική ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές σημειώθηκε τη νύχτα, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με την Ukrenergo. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.