ΓΔ: 2552.11 0.86% Τζίρος: 89.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:21:41
Ντόναλντ Τραμπ Συνέντευξη Τύπου
Ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ δηλώνει ότι δεν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Σομαλιλάνδης

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι δεν θα αναγνωρίσει τη Σομαλιλάνδη ως ανεξάρτητη χώρα, απαντώντας αρνητικά στη σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Η αναγνώρισή της από το Ισραήλ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην εφημερίδα New York Post ότι δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Σομαλιλάνδης. Σε ερώτηση δημοσιογράφου, η απάντηση του Τραμπ ήταν κατηγορηματική: «Όχι». Ο ίδιος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζει πραγματικά κανείς τι είναι η Σομαλιλάνδη;».

Η απόφαση του Ισραήλ να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, μια αποσχισθείσα επαρχία της Σομαλίας που μέχρι σήμερα δεν αναγνωριζόταν από καμία χώρα, έχει προκαλέσει την οργή της κυβέρνησης του Μογκαντίσου. Παράλληλα, έχουν σημειωθεί έντονες αντιδράσεις από πολλές χώρες της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Στον Σι Τζινπίνγκ εναπόκειται η στάση της Κίνας για την Ταϊβάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το μέλλον της Ταϊβάν εξαρτάται από τον πρόεδρο της Κίνας, ενώ σημείωσε πως θα ήταν δυστυχής αν η Κίνα αναλάβει δράση, εκτιμώντας ότι ο Σι ίσως περιμένει αλλαγή στην προεδρία των ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο και μεταφορά Μαδούρο στη Νέα Υόρκη

Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του συνελήφθησαν από αμερικανικές δυνάμεις και μεταφέρθηκαν προς Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε πως εξετάζεται ο ρόλος της αντιπολιτευόμενης Μαρίας Κορίνα Ματσάδο
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο γρήγορου τέλους ή εκτόνωσης του πολέμου στο Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ μπορούν να τερματίσουν γρήγορα τον πόλεμο με το Ιράν, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα επιδιώξουν ταχεία λύση ή σταδιακή εκτόνωση. Σχολίασε επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία και τη λειτουργία του Starlink.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό τάνκερ με ντίζελ πλέει προς Νέα Υόρκη μετά τη συμφωνία Πούτιν-Τραμπ

Δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας, μεταφέροντας 40.000 τόνους ρωσικού ντίζελ, κατευθύνεται προς Νέα Υόρκη μετά από συμφωνία με τον Τραμπ, που επιδιώκει μείωση τιμών πριν τις εκλογές, αναβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντησή με Αμερικανούς για επίτευξη ειρήνης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται σε επαφές με απεσταλμένους του Τραμπ για οργάνωση νέας ειρηνευτικής συνάντησης, ακόμη και μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα, οι ΗΠΑ επανέφεραν την παροχή μυστικών πληροφοριών στην Ουκρανία.