ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
Εικόνα που αποτυπώνει τη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ σε παγκόσμιο πλαίσιο.

14 χώρες καταδικάζουν το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Δεκατέσσερις χώρες, ανάμεσά τους Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ για νέους οικισμούς στη Δυτική Όχθη, καλώντας το να την ανακαλέσει λόγω παραβίασης διεθνούς δικαίου και κινδύνου αποσταθεροποίησης.

Δεκατέσσερις χώρες εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην πρόσφατη απόφαση του Ισραήλ να εγκρίνει τη δημιουργία 19 εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη. Σε κοινή δήλωσή τους, οι χώρες αυτές τόνισαν ότι η ενέργεια αυτή συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ενέχει τον κίνδυνο περαιτέρω αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

Η δήλωση, που υπογράφουν μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, ο Καναδάς και η Ιαπωνία, καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει τόσο την απόφαση όσο και την επέκταση των οικισμών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τέτοιες μονομερείς ενέργειες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εντατικοποίησης του εποικιστικού προγράμματος στη Δυτική Όχθη, όχι μόνο παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο αλλά ενέχουν επίσης τον κίνδυνο να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο δοκιμάζουν σκληρά την εκεχειρία

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάγια Κάλας προειδοποιεί ότι τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο θέτουν σε σκληρή δοκιμασία την εκεχειρία και ζητά επέκταση της αποκλιμάκωσης.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο ανιψιού του ηγέτη της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Αλί Γιουσούφ Χαρσί, ανιψιό και προσωπικό γραμματέα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό. Ο Χαρσί ήταν στενός συνεργάτης και σύμβουλός του.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η κατάπαυση πυρός με Ιράν δεν σημαίνει τέλος πολέμου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως οι ΗΠΑ συντόνισαν με το Ισραήλ τη συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης πυρός με το Ιράν, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου και πως το Ισραήλ παραμένει έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Νέα ένταση παρά την εκεχειρία με το Ιράν, δηλώνει ο ΥΠΕΞ

Ο Γκίντεον Σάαρ δήλωσε ότι τίποτα δεν έχει λήξει μετά τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης, τονίζοντας πως οι θέσεις ΗΠΑ και Ιράν παραμένουν πολύ μακριά για να βρεθεί κοινό έδαφος.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν μετά την αναβολή τελεσιγράφου Τραμπ

Οι ισραηλινές δυνάμεις εντόπισαν τρεις πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν κατά του Ισραήλ, ενώ Πακιστάν ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός, με άμεση εφαρμογή, αποδεκτή από ΗΠΑ, Ιράν και συμμάχους, σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου Λιβάνου.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανική πυραυλική επίθεση: Χτύπησαν οι σειρήνες στο Ισραήλ

Σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν, σύμφωνα με τις IDF. Ενεργοποιήθηκαν συστήματα άμυνας και ο συναγερμός έληξε 20 λεπτά αργότερα χωρίς αναφορές για θύματα.