ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ

14 χώρες καταδικάζουν το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Δεκατέσσερις χώρες, ανάμεσά τους Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ για νέους οικισμούς στη Δυτική Όχθη, καλώντας το να την ανακαλέσει λόγω παραβίασης διεθνούς δικαίου και κινδύνου αποσταθεροποίησης.

Δεκατέσσερις χώρες εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην πρόσφατη απόφαση του Ισραήλ να εγκρίνει τη δημιουργία 19 εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη. Σε κοινή δήλωσή τους, οι χώρες αυτές τόνισαν ότι η ενέργεια αυτή συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ενέχει τον κίνδυνο περαιτέρω αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

Η δήλωση, που υπογράφουν μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Μάλτα, ο Καναδάς και η Ιαπωνία, καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει τόσο την απόφαση όσο και την επέκταση των οικισμών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τέτοιες μονομερείς ενέργειες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εντατικοποίησης του εποικιστικού προγράμματος στη Δυτική Όχθη, όχι μόνο παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο αλλά ενέχουν επίσης τον κίνδυνο να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Περιορίζει έντονα τη βρετανική διπλωματία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το βρετανικό προξενείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σταμάτησε τις δραστηριότητές του, με εξαίρεση λίγους διπλωμάτες, μετά τις κυρώσεις Λονδίνου για τους οικισμούς στη Δυτική Όχθη, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης.
ισραηλιν τανκ στρατού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Σύλληψη δύο υπόπτων από τον στρατό στη νότια Συρία

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε δύο άνδρες που προσέγγισαν σε μοτοσικλέτα θέση του IDF στη ζώνη ασφαλείας στη νότια Συρία. Οι «ζώνες ασφαλείας» έχουν δημιουργηθεί στη Συρία και στον Λίβανο για την προστασία των συνόρων του Ισραήλ.
Αίθουσα Γερουσίας ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί φέρνουν νομοσχέδιο για κυρώσεις στη Δυτική Όχθη

Δημοκρατικοί γερουσιαστές των ΗΠΑ καταθέτουν νομοσχέδιο για κυρώσεις σε όσους διευκολύνουν την επέκταση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, εντείνουν έτσι τις διαφωνίες με το Ισραήλ για τη διαχείριση της κατάστασης στην περιοχή.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ο Φιντάν καλεί τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κάλεσε τις ΗΠΑ να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή στο Ισραήλ για να σταματήσουν ενέργειες που υπονομεύουν την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια πάνελ στη Νέα Υόρκη για τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Μείωση άνω του 10% στο ΑΕΠ την περίοδο του πολέμου

Το ΑΕΠ του Ιράν μειώθηκε κατά 10,1% το πρώτο τρίμηνο, λόγω επίθεσης από ΗΠΑ και Ισραήλ, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα. Η συρρίκνωση επηρέασε έντονα τον πετρελαϊκό τομέα και συνδέεται με τους 40ήμερους βομβαρδισμούς.