ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:21:43
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επίσημη ομιλία με φόντο τη σημαία του Ισραήλ.

Ισραήλ: 110 δισ. δολάρια για ανεξάρτητη αμυντική βιομηχανία ως το 2034

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θα επενδύσει 110 δισ. δολάρια για να ενισχύσει τη δική του βιομηχανία όπλων, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από ξένες χώρες και συμμάχους στην προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι η χώρα σχεδιάζει να επενδύσει 350 δισεκατομμύρια σέκελς (περίπου 110 δισεκατομμύρια δολάρια) στην ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης βιομηχανίας όπλων, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από ξένες χώρες.

Όπως δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για νέους πιλότους, το Ισραήλ θα συνεχίσει να προμηθεύεται τα απαραίτητα εφόδια, αλλά θα επιδιώξει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού.

Ο ίδιος τόνισε πως «δεν γνωρίζω αν μια χώρα μπορεί να γίνει πλήρως ανεξάρτητη αλλά θα προσπαθήσουμε…να εξασφαλίσουμε τα όπλα μας να παράγονται όσο το δυνατόν στο Ισραήλ».

Στόχος, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, είναι η δημιουργία μιας ανεξάρτητης βιομηχανίας όπλων που θα μειώσει την εξάρτηση του Ισραήλ ακόμα και από τους συμμάχους του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν: Δεν διαπραγματεύεται το αμυντικό του πρόγραμμα πυραύλων

Το Ιράν δηλώνει πως οι πύραυλοί του είναι για αμυντική χρήση και δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση, απαντώντας σε ισχυρισμούς περί απειλής από Ισραηλινούς αξιωματούχους, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ισμαήλ Μπαγαΐ.
Στιβ Γουίτκοφ σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Μυστικές συνομιλίες Ισραήλ - Κατάρ στη Νέα Υόρκη υπό αμερικανική εποπτεία

Στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκαν διακριτικές συνομιλίες Ισραήλ–Κατάρ με αμερικανική διαμεσολάβηση, τρεις μήνες μετά τον βομβαρδισμό στη Ντόχα, στο πλαίσιο νέας τριμερούς συνεργασίας.
Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Ισραήλ παρέδωσε αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στην Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία παρέλαβε από το Ισραήλ αντιαεροπορικό σύστημα Patriot. Δεν έγινε σαφές αν ήταν αγορά ή δωρεά. Επίσης, Ουκρανοί αξιωματούχοι θα επισκεφθούν τις ΗΠΑ το φθινόπωρο.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η Χαμάς παραβιάζει την εκεχειρία μετά από τραυματισμό στρατιωτικού

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα μετά τον ελαφρύ τραυματισμό Ισραηλινού αξιωματικού από εκρηκτικό μηχανισμό στη Ράφα, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ «θα απαντήσει αναλόγως».
Επίθεση στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Νεκρό στέλεχος της Χαμάς σε επίθεση στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε αξιωματούχος των οικονομικών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς από επιδρομή στη Γάζα, ενώ βρισκόταν σε όχημα με τον Ραίντ Σαΐντ, έναν από τους αρχιτέκτονες της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.