ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 23:14:49
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
Το άγαλμα της ανεξαρτησίας και η σημαία της Ουκρανίας ως σύμβολα ελευθερίας στο Κίεβο.

Ο πάπας Λέων ζητά ειρήνη στην Ουκρανία τα Χριστούγεννα

Ο πάπας Λέων κάλεσε ξανά σε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία τουλάχιστον τα Χριστούγεννα, εκφράζοντας τη λύπη του που η Ρωσία απέρριψε το αίτημα για εκεχειρία, ζητώντας να είναι μέρα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Ο πάπας Λέων απηύθυνε εκ νέου έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, τουλάχιστον για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο ποντίφικας υπογράμμισε: «επαναλαμβάνω την έκκλησή μου, προς όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως: να τηρηθεί μια ημέρα ειρήνης, τουλάχιστον κατά την ημέρα που γεννήθηκε ο Σωτήρας. Να μπορέσει να είναι ημέρα ειρήνης σε όλον τον κόσμο».

Ο πάπας εξέφρασε επίσης τη βαθιά του θλίψη για το γεγονός ότι «η Ρωσία, όπως φαίνεται, τις περασμένες ημέρες δεν έκανε δεκτό το αίτημα για χριστουγεννιάτικη εκεχειρία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Η εκεχειρία δεν τερματίζει τον ρωσικό κίνδυνο για την Ουκρανία

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Γιόχαν Βάντεφουλ, προειδοποιεί πως η Ρωσία ίσως εκμεταλλευτεί μια κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία για να προετοιμαστεί για επίθεση σε χώρα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας την ανάγκη εγρήγορσης και ενίσχυσης των αμυντικών δομών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αναζητά επαφές με Ευρώπη μετά τις συζητήσεις στις ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι πρότεινε νέα συνάντηση με Ευρωπαίους εταίρους, μετά τις «εποικοδομητικές» συνομιλίες στο Μαϊάμι με Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι διαβουλεύσεις για ειρήνη συνεχίζονται, με τη Ρωσία να χαρακτηρίζει τον διάλογο θετικό.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος απεσταλμένος στη Φλόριντα για διαβουλεύσεις με ΗΠΑ για το ουκρανικό

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, Ρώσος απεσταλμένος για τα οικονομικά, μεταβαίνει στο Μαϊάμι για συνομιλίες που στοχεύουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος μπαίνει σύντομα στον τέταρτο χρόνο.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ωφέλιμη για την Ευρώπη η επανεκκίνηση διαλόγου με τον Πούτιν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να εξετάσει την επανεκκίνηση πλήρους και διαφανούς διαλόγου με τη Ρωσία, μετά τη συμφωνία για δάνειο προς την Ουκρανία.