ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:38:17
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
Ο Αντώνι Αλμπανέζι, πρωθυπουργός Αυστραλίας, σε επίσημη στιγμή.

Αλμπανέζι καλεί Ισραηλινό πρόεδρο, αυστηρότερη οπλονομοθεσία στη ΝΝΟ

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Ισραηλινό πρόεδρο να επισκεφθεί την Αυστραλία μετά την επίθεση στη Μπόνταϊ. Ο Χέρτζογκ αποδέχθηκε. Η Νέα Νότια Ουαλία σκληραίνει τη νομοθεσία για όπλα και διαδηλώσεις μετά το περιστατικό.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ να επισκεφθεί τη χώρα, εκφράζοντας παράλληλα τον αποτροπιασμό του για την πρόσφατη επίθεση κατά της εβραϊκής κοινότητας στη διάρκεια της γιορτής Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόσκληση, ενώ ανέφερε πως και ο πρόεδρος της Εβραϊκής Ομοσπονδίας Αυστραλίας τον έχει προσκαλέσει, εκφράζοντας την ελπίδα να πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Σε απάντηση στην επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας προχωρά στην υιοθέτηση αυστηρότερης νομοθεσίας για την οπλοκατοχή, την απαγόρευση τρομοκρατικών συμβόλων και τον περιορισμό διαδηλώσεων. Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από την άνω βουλή της πολιτείας εντός της ημέρας.

Η νέα νομοθετική πρόταση προβλέπει περιορισμό στον αριθμό των όπλων που μπορεί να κατέχει κάποιος στα τέσσερα, με εξαίρεση τους αγρότες που επιτρέπεται να διαθέτουν έως δέκα.

Η επίθεση της 14ης Δεκεμβρίου στην παραλία Μπόνταϊ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην κοινή γνώμη και αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής και την ανάγκη αντιμετώπισης του αντισημιτισμού.

Ο Άντονι Αλμπανέζι τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τις πολιτείες για την αντιμετώπιση του λόγου μίσους και τη βελτίωση του ελέγχου της οπλοκατοχής.

Η Αυστραλία είχε ήδη προχωρήσει σε αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής το 1996, μετά από επίθεση με 35 νεκρούς. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, περισσότεροι από 70 πολίτες στην πολιτεία διαθέτουν πάνω από 100 όπλα ο καθένας, ενώ εντοπίστηκε άτομο με 298 πυροβόλα όπλα στην κατοχή του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Sydney Morning Herald, το 75% των Αυστραλών τάσσεται υπέρ της περαιτέρω αυστηροποίησης της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Πιο αυστηρά μέτρα κατά της υποκίνησης μίσους ζητά ο Αλμπανέζι

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, δεσμεύτηκε για αυστηρότερα μέτρα κατά του μίσους και της ριζοσπαστικοποίησης, μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Μπόνταϊ, όπως η ακύρωση βίζας για όσους υποκινούν μίσος.
Ορίζοντας του Τελ Αβίβ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ζητά από τη Δύση μέτρα κατά του αντισημιτισμού

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τις δυτικές κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν αποφασιστικά τον αντισημιτισμό και να διασφαλίσουν την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων παγκοσμίως, δύο μέρες μετά την επίθεση στο Σίδνεϊ.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σίδνεϊ: Ιδεολογία ISIS το πιθανό κίνητρο της επίθεσης, λέει ο Αλμπανέζι

Ο πρωθυπουργός Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, ανέφερε πως η επίθεση σε εορτασμούς του Χάνουκα στη Μπόνταϊ είχε χαρακτηριστικά τζιχαντιστικής ιδεολογίας, με 15 νεκρούς και 40 τραυματίες, ενώ οι αρχές τη θεωρούν αντισημιτική.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η Αυστραλία ενισχύει τον αντισημιτισμό με τις δηλώσεις της

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Αυστραλίας μετά την αιματηρή επίθεση στη Μπόνταϊ. Ο Νετανιάχου κατηγόρησε την Καμπέρα για ενθάρρυνση αντισημιτισμού λόγω της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Προειδοποίησα τον Αυστραλό πρωθυπουργό για τον αντισημιτισμό

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε τον Αυστραλό πρωθυπουργό ότι οι πολιτικές της Αυστραλίας ίσως ενισχύουν τον αντισημιτισμό. Σε ένοπλη επίθεση στη Μπόνταϊ, 12 νεκροί και περίπου 30 τραυματίες.