ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Γαλλική αστυνομία δρόμος
Μέλη της γαλλικής αστυνομίας σε δράση σε αστικό δρόμο της Γαλλίας.

Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν 26χρονο που απειλούσε περαστικούς με μαχαίρι

Στην Κορσική, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 26χρονο οπλισμένο με μαχαίρι που απειλούσε περαστικούς στο Αιάκειο. Οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας και διατάχθηκε έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

Ένας άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο κέντρο του Αιάκειου στην Κορσική, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Οι αστυνομικοί επενέβησαν όταν ο άνδρας απειλούσε περαστικούς, ενώ οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Αιάκειου, Νικολά Σετ, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε, καθώς και για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε βάρος του θύματος.

Το θύμα, ηλικίας 26 ετών και καταγωγής από τη Σενεγάλη, τραυματίστηκε θανάσιμα από μία ή περισσότερες σφαίρες, όπως επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας, αναφερόμενος και σε σχετική πληροφορία του τηλεοπτικού σταθμού France 3 Viastella. Ο Σετ τόνισε ότι «αποκλείει σε αυτό το στάδιο μια τρομοκρατική επίθεση επειδή δεν εκτόξευσε καμία τέτοιου είδους απειλή».

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν αρχικά να ακινητοποιήσουν τον άνδρα με όπλο τέιζερ, χωρίς επιτυχία, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τον πυροβολήσει.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον άνδρα να κινείται πεζός με ταχύ βήμα στην οδό Ναπολεόν, την ώρα που αστυνομικοί τον ακολουθούν με προτεταμένα όπλα. Η συγκεκριμένη οδός, μία από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, έκλεισε προσωρινά για την κυκλοφορία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φθινοπωρινό Παρίσι στον Σηκουάνα
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε αμερικανική τράπεζα

Οι γαλλικές αρχές απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της Bank of America στο Παρίσι. Ένας άνδρας συνελήφθη καθώς ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ την έρευνα ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία.
Σαμ Άλτμαν OpenAI
ΔΙΕΘΝΗ

OpenAI: Συγγνώμη από τον Άλτμαν για παράλειψη αστυνομικής ειδοποίησης

Ο Σαμ Αλτμαν, επικεφαλής της OpenAI, ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ για τη μη ενημέρωση της αστυνομίας μετά τον αποκλεισμό του λογαριασμού της Βαν Ρούτσελααρ, που διέπραξε μακελειό σε σχολείο της πόλης.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: Εξουδετερώθηκαν οι τρεις δράστες επίθεσης στο προξενείο

Οι τουρκικές αρχές γνωστοποίησαν ότι οι τρεις δράστες της επίθεσης έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη εξουδετερώθηκαν, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. Ερευνώνται οι διασυνδέσεις και το παρελθόν τους.
Ολλανδική αστυνομία όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Έρευνα της αστυνομίας για έκρηξη στο Israel Center

Η ολλανδική αστυνομία ερευνά έκρηξη που σημειώθηκε τη νύχτα στο Israel Center στη Νάικερκ, προκαλώντας μικρές ζημιές και χωρίς τραυματισμούς. Δεν έχει διευκρινιστεί αν σχετίζεται με επιθέσεις σε εβραϊκούς χώρους στην Ευρώπη.