ΓΔ: 2661.91 -0.02% Τζίρος: 370.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:02:38
Σιδηροδρομικές γραμμές ανατολή
Φώτο: Shutterstock

Ινδία: Τρένο χτύπησε κοπάδι ελεφάντων και επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν

Σοβαρό δυστύχημα στην Άσαμ της Ινδίας, όταν τρένο συγκρούστηκε με κοπάδι ελεφάντων, σκοτώνοντας επτά και τραυματίζοντας έναν. Κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε.

Σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ινδία, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με κοπάδι ελεφάντων, οδηγώντας στον θάνατο επτά ζώων και τον τραυματισμό ενός ακόμη. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, κανένας από τους επιβάτες του τρένου δεν υπέστη τραυματισμό.

Το περιστατικό συνέβη στο κρατίδιο Άσαμ, περιοχή που φιλοξενεί περισσότερους από 4.000 ελέφαντες από τους συνολικά περίπου 22.000 που ζουν ελεύθεροι στην Ινδία. Όπως δήλωσε ο αστυνομικός αξιωματούχος του Άσαμ, Β.Β. Ρακές Ρέντι, το δυστύχημα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά παχύδερμων και τον τραυματισμό ενός ακόμη.

Η αμαξοστοιχία, με αφετηρία το κρατίδιο Μιζοράμ και προορισμό το Νέο Δελχί, εκτροχιάστηκε σε πέντε βαγόνια μετά τη σύγκρουση. Οι αρμόδιες αρχές έχουν θεσπίσει όρια ταχύτητας για τα τρένα που διέρχονται από περιοχές με συχνή παρουσία ελεφάντων, ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ινδικών σιδηροδρόμων, Καπιντζάλ Κισόρ Σάρμα, το ατύχημα σημειώθηκε εκτός αυτών των ζωνών.

Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να αποτρέψει τη σύγκρουση, ενεργοποιώντας το φρένο έκτακτης ανάγκης, χωρίς όμως να καταφέρει να αποφύγει το δυστύχημα. Η αποψίλωση των δασών και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις κοντά στα φυσικά ενδιαιτήματα των ελεφάντων αναγκάζουν τα ζώα να μετακινούνται σε περιοχές με αυξημένη ανθρώπινη δραστηριότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στοιχεία, την περίοδο 2023-2024, 629 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη την Ινδία από επιθέσεις ελεφάντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναρέντρα Μόντι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μόντι στη Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο για εμπορική συμφωνία Ινδίας-ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο για να υπογράψει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ινδίας και ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Κρήτη γίνεται διεθνής τουριστικός κόμβος

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Rethymno Tourism Summit 2026 τόνισε ότι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι θα αναδείξει την Κρήτη σε διεθνή τουριστικό κόμβο, με απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ και Ινδία και ευκαιρίες ανάπτυξης για όλο το νησί.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο ενισχύει την αμερικανική επιρροή στην Κεντρική Ασία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάρκο Ρούμπιο, ξεκίνησε περιοδεία σε Ουζμπεκιστάν και Ινδία για ενίσχυση εμπορικών δεσμών ΗΠΑ με χώρες της Κεντρικής Ασίας, στοχεύοντας στην ανάσχεση της κινεζικής επιρροής και την ενίσχυση της διπλωματίας.
Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΓΕΕΘΑ και Ινδίας: Ενίσχυση διμερούς αμυντικής συνεργασίας

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτριος Χούπης συναντήθηκε με τον Ινδό Γενικό Γραμματέα Άμυνας, Shri Rajesh Kumar Singh, συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τη δυνατότητα ενίσχυσης των διμερών αμυντικών σχέσεων.
Φρεγάτα ΠΝ εν πλω
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Ινδία: Ενισχύουν τη συνεργασία στη θαλάσσια ασφάλεια

Συνάντηση του Υφ. Ναυτιλίας, Στ. Γκίκα, με θέμα την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας σε ναυτιλία, θαλάσσια ασφάλεια και ναυπηγοεπισκευή. Συζητήθηκε μνημόνιο συνεργασίας ακτοφυλακών για συντονισμό και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.