ΓΔ: 2555.9 0.62% Τζίρος: 152.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:14:34
Σιδηροδρομικές γραμμές ανατολή
Φώτο: Shutterstock

Ινδία: Τρένο χτύπησε κοπάδι ελεφάντων και επτά ελέφαντες σκοτώθηκαν

Σοβαρό δυστύχημα στην Άσαμ της Ινδίας, όταν τρένο συγκρούστηκε με κοπάδι ελεφάντων, σκοτώνοντας επτά και τραυματίζοντας έναν. Κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε.

Σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ινδία, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με κοπάδι ελεφάντων, οδηγώντας στον θάνατο επτά ζώων και τον τραυματισμό ενός ακόμη. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, κανένας από τους επιβάτες του τρένου δεν υπέστη τραυματισμό.

Το περιστατικό συνέβη στο κρατίδιο Άσαμ, περιοχή που φιλοξενεί περισσότερους από 4.000 ελέφαντες από τους συνολικά περίπου 22.000 που ζουν ελεύθεροι στην Ινδία. Όπως δήλωσε ο αστυνομικός αξιωματούχος του Άσαμ, Β.Β. Ρακές Ρέντι, το δυστύχημα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά παχύδερμων και τον τραυματισμό ενός ακόμη.

Η αμαξοστοιχία, με αφετηρία το κρατίδιο Μιζοράμ και προορισμό το Νέο Δελχί, εκτροχιάστηκε σε πέντε βαγόνια μετά τη σύγκρουση. Οι αρμόδιες αρχές έχουν θεσπίσει όρια ταχύτητας για τα τρένα που διέρχονται από περιοχές με συχνή παρουσία ελεφάντων, ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ινδικών σιδηροδρόμων, Καπιντζάλ Κισόρ Σάρμα, το ατύχημα σημειώθηκε εκτός αυτών των ζωνών.

Ο μηχανοδηγός προσπάθησε να αποτρέψει τη σύγκρουση, ενεργοποιώντας το φρένο έκτακτης ανάγκης, χωρίς όμως να καταφέρει να αποφύγει το δυστύχημα. Η αποψίλωση των δασών και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις κοντά στα φυσικά ενδιαιτήματα των ελεφάντων αναγκάζουν τα ζώα να μετακινούνται σε περιοχές με αυξημένη ανθρώπινη δραστηριότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στοιχεία, την περίοδο 2023-2024, 629 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη την Ινδία από επιθέσεις ελεφάντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Λήξη κινητοποίησης από το Κόμμα του Λαού των Κατσαρίδων

Στο Νέο Δελχί, φοιτητικές διαδηλώσεις για τις πανεπιστημιακές εξετάσεις και καταγγελίες νοθείας έληξαν μετά την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, βασικό αίτημα των φοιτητών, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι τους.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Παιδείας μετά τις κινητοποιήσεις νέων

Ο υπουργός Παιδείας της Ινδίας, Νταρμάντρα Πραντάν, παραιτήθηκε μετά από μεγάλες διαδηλώσεις νεολαίας που ζητούσαν την απομάκρυνσή του, με την ανακοίνωση να προκαλεί πανηγυρισμούς στους δρόμους του Νέου Δελχί.
Αεροφωτογραφία πλημμυρισμένης περιοχής
ΔΙΕΘΝΗ

82 νεκροί από πλημμύρες και έντονες βροχοπτώσεις σε Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 82 νεκροί σε Ινδία, Πακιστάν και Αφγανιστάν από καταρρακτώδεις βροχές αυτή την εβδομάδα. Στο κρατίδιο Άσαμ της Ινδίας, οι νεκροί έφτασαν τους 36, ενώ πάνω από 650.000 άτομα έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: 26 νεκροί από τις πλημμύρες στο Άσαμ αυτή την εβδομάδα

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα στο Άσαμ της Ινδίας λόγω πλημμυρών από συνεχείς βροχές, ενώ ποτάμια όπως ο Βραχμαπούτρα υπερχείλισαν. Αναμένονται νέες καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Ρωσικός αξιωματούχος εκλήθη στο ΥΠΕΞ για τον θάνατο 4 ναυτικών

Η Ινδία κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο εκφράζοντας «μεγάλη ανησυχία» για τη ρωσική πυραυλική επίθεση σε φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις Ινδούς ναυτικούς. Το Νέο Δελχί χαρακτήρισε αυτές τις επιθέσεις απαράδεκτες.
σημαία της Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Το Κόμμα των Κατσαρίδων ζητά παραίτηση του υπουργού Παιδείας

Το Κόμμα του Λαού των Κατσαρίδων συνεχίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το νέο σκάνδαλο διαρροής θεμάτων στις εξετάσεις, απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, μετά τον τραυματισμό 180 ατόμων σε διαδήλωση στο Νέο Δελχί.