ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα

Ουκρανικά drones χτύπησαν ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μεσόγειο

Η Ουκρανία πραγματοποίησε πλήγμα με drone σε πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στα ουδέτερα ύδατα της Μεσογείου, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες SBU. Το πλοίο QENDIL χρησιμοποιούνταν για παράκαμψη κυρώσεων.

Η Ουκρανία πραγματοποίησε επίθεση εναντίον πετρελαιοφόρου που ανήκει στον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας, εντός ουδέτερων υδάτων της Μεσογείου, σύμφωνα με πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU.

Όπως αναφέρθηκε, η SBU χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να πλήξει το ρωσικό πετρελαιοφόρο QENDIL. Η ίδια πηγή τόνισε ότι η Ρωσία αξιοποιούσε το συγκεκριμένο πλοίο προκειμένου να παρακάμπτει τις διεθνείς κυρώσεις και να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της SBU, η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση μεγαλύτερη των 2.000 χιλιομέτρων από την Ουκρανία, ενώ το πετρελαιοφόρο ήταν άδειο κατά τη διάρκεια του πλήγματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Λιβύη αρνείται ότι έδωσε βάση στην Ουκρανία για επιθέσεις σε ρωσικά πλοία

Η Λιβύη διέψευσε ότι επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βάση της για επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων στη Μεσόγειο, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε σχετική συμφωνία ή συντονισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση με drone σε ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μεσόγειο

Η Ουκρανία έπληξε για πρώτη φορά ρωσικό πετρελαιοφόρο «σκιώδους στόλου» στα ουδέτερα ύδατα της Μεσογείου, με drone. Το πλοίο χρησιμοποιούνταν για παράκαμψη κυρώσεων και βρισκόταν άδειο, πάνω από 2.000 χλμ. από την Ουκρανία.
Drone μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 493 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν πριν φτάσουν στη Μόσχα

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε 493 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν. Οι ουκρανικές επιθέσεις συνεχίζονται.
Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικός βομβαρδισμός σε ρωσική βιομηχανία και διυλιστήριο

Επίθεση με drones έπληξε βιομηχανική μονάδα στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ, 400 χλμ. από τη Μόσχα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές αλλά χωρίς θύματα, ανέφεραν οι ρωσικές αρχές. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι στόχος ήταν πετρελαϊκό διυλιστήριο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συναντήσεις με τον Ερντογάν

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν. Στο επίκεντρο της συνάντησης ο πόλεμος με τη Ρωσία, η ασφάλεια και οι μεταφορές στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και διπλωματικές προοπτικές.