ΓΔ: 2366.48 -1.69% Τζίρος: 325.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
Οι σημαίες των ΗΠΑ και της Ρωσίας δίπλα-δίπλα, συμβολίζοντας διπλωματικές σχέσεις ή διαπραγματεύσεις.

Το Κρεμλίνο: Η Μόσχα έτοιμη για συνομιλίες με ΗΠΑ για την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει επαφές με τις ΗΠΑ για να ενημερωθεί σχετικά με πρόσφατες συζητήσεις Ουάσιγκτον-ΕΕ-Ουκρανίας για την ειρήνη. Συνάντηση Ρώσων-Αμερικανών αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι.

Η Ρωσία προετοιμάζεται για επαφές με τις ΗΠΑ, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις αμερικανικές συνομιλίες με ευρωπαϊκές δυνάμεις και την Ουκρανία για μια πιθανή ειρηνευτική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Όπως μεταδίδει το Politico, Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν στο Μαϊάμι το σαββατοκύριακο, με τη ρωσική αντιπροσωπεία να περιλαμβάνει τον Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για θέματα επενδύσεων.

Σε ερώτηση για τις πληροφορίες περί συνάντησης στο Μαϊάμι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι "όντως προετοιμάζουμε ορισμένες επαφές με τους Αμερικανούς ομολόγους μας προκειμένου να λάβουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχουν κάνει οι Αμερικανοί με τους Ευρωπαίους και την Ουκρανία".

Οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες τόσο με τη Ρωσία όσο και ξεχωριστά με το Κίεβο και Ευρωπαίους ηγέτες, εξετάζοντας προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι η Μόσχα θα επιδιώξει την κατάληψη περισσότερων ουκρανικών εδαφών δια της βίας, εάν το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν δεσμευτούν στις αμερικανικές προτάσεις για διευθέτηση.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει τη στήριξή τους προς το Κίεβο, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε επίθεση εναντίον μέλους του NATO. Το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους ως «ανοησίες».

Σήμερα η Ρωσία ελέγχει περίπου το 19,2% της ουκρανικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας που προσαρτήθηκε το 2014, το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς, καθώς και σημαντικά τμήματα των περιφερειών Χερσώνα, Ζαπορίζια και τεσσάρων ακόμη περιφερειών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πλησιάζει συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας σύμφωνα με εκτίμησή του

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θεωρεί πως επίκειται συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στον Λευκό Οίκο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αναμένει από τη Ρωσία παύση βομβαρδισμών για μία εβδομάδα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι αναμένει η Ρωσία να εφαρμόσει τη συμφωνία για να μην πλήττεται το Κίεβο και άλλες πόλεις για μία εβδομάδα λόγω βαρυχειμωνιάς και επισήμανε πως τα βήματα αποκλιμάκωσης βοηθούν προς τον τερματισμό του πολέμου.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο καλεί ΗΠΑ και Ιράν σε διάλογο και προειδοποιεί για κινδύνους βίας

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η χρήση βίας κατά της Τεχεράνης θα έχει επικίνδυνες συνέπειες και θα οδηγήσει σε χάος στη Μέση Ανατολή.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συμβαίνουν θετικά στις συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προχωρούν θετικά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, μετά από συνάντηση Ουκρανών και Ρώσων στο Αμπού Ντάμπι με αμερικανική μεσολάβηση.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι σε ΗΠΑ: Χρειαζόμαστε ενίσχυση αντιαεροπορικών όπλων

Ο πρόεδρος Ζελένσκι τόνισε πως οι συμφωνίες για αντιαεροπορική άμυνα που έγιναν με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, μετά τη ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις.