ΓΔ: 2204.24 1.87% Τζίρος: 662.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
Αστυνομικοί της Νέας Νότιας Ουαλίας επιτηρούν δημόσια εκδήλωση στην Αυστραλία.

Ινδία: Άγνοια είχε η οικογένεια του δράστη Μπόνταϊ για τη ριζοσπαστικοποίηση

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη της επίθεσης στη Μπόνταϊ ως τον 50χρονο Σατζίντ Άκραμ από την Ινδία, επιβεβαιώνοντας ότι είχε ελάχιστη επαφή με την οικογένειά του. Η επίθεση, με 16 θύματα, ερευνάται ως τρομοκρατική ενέργεια.

Η ινδική αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο νεκρός δράστης της επίθεσης στην παραλία Μπόνταϊ της Αυστραλίας, Σατζίντ Άκραμ, είχε καταγωγή από τη Χιντεραμπάντ της Ινδίας, διατηρώντας ωστόσο περιορισμένες επαφές με την οικογένειά του εκεί.

Η επίθεση, που σημειώθηκε την Κυριακή, αποτελεί τη σοβαρότερη πολύνεκρη ενέργεια στην Αυστραλία τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια και διερευνάται ως τρομοκρατική ενέργεια με στόχο την εβραϊκή κοινότητα.

Τα θύματα της επίθεσης ανέρχονται σε 16, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 50χρονος Σατζίντ Άκραμ και έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο 24χρονος γιος του, που φέρεται να ήταν συνεργός και ταυτοποιήθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως Ναβίντ Άκραμ, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του κρατιδίου Τελανγκάνα, "η οικογένειά του εξέφρασε άγνοια για τις ακραίες απόψεις και ενέργειές του αλλά και για τις συνθήκες που οδήγησαν στη ριζοσπαστικοποίησή του".

Η Χιντεραμπάντ, πρωτεύουσα του Τελανγκάνα, αποτελεί τον τόπο καταγωγής του δράστη. Η αυστραλιανή αστυνομία ανέφερε ότι οι δύο άνδρες ταξίδεψαν τον προηγούμενο μήνα στις Φιλιππίνες, με τον πατέρα να χρησιμοποιεί ινδικό διαβατήριο και τον γιο αυστραλιανό.

Ο σκοπός του ταξιδιού παραμένει υπό διερεύνηση, ενώ οι αρχές τονίζουν πως δεν έχει εξακριβωθεί αν έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση ή αν εκπαιδεύτηκαν στη συγκεκριμένη χώρα.

Η αστυνομία του Τελανγκάνα επισημαίνει ότι οι παράγοντες ριζοσπαστικοποίησής τους φαίνεται να μην σχετίζονται με την Ινδία, καθώς ο Σατζίντ Άκραμ είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία πριν από περίπου 27 χρόνια αναζητώντας εργασία.

Επιπλέον, σε σημερινή ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο Σατζίντ Άκραμ επισκέφθηκε την Ινδία έξι φορές, κυρίως για οικογενειακούς λόγους, από το 1998 που μετανάστευσε στην Αυστραλία, χωρίς να έχει ποινικό μητρώο στη χώρα καταγωγής του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστραλός αστυνομικός δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί από την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ στην Αυστραλία

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε πως 10 άτομα, μεταξύ αυτών ένας εκ των δραστών, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στη Μπόνταϊ του Σίδνεϊ. Δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικοί. Τραυματίας και ο δεύτερος δράστης.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Βασιλική Επιτροπή για την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ

Η Αυστραλία ιδρύει Βασιλική Επιτροπή για τη φονική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, που άφησε 15 νεκρούς στη διάρκεια της Χάνουκα. Οι δράστες, πατέρας και γιος, φέρεται να εμπνεύστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σίδνεϊ: Οι δράστες έδρασαν μόνοι, λέει η αρχηγός αστυνομίας

Οι δράστες της επίθεσης στην παραλία Μπόνταϊ στο Σίδνεϊ έδρασαν χωρίς εξωτερική βοήθεια και δεν συνδέονται με τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τη δήλωση της αρχηγού της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κατηγορίες σε νεοναζί για τρομοκρατία και απόπειρες δολοφονίας

Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε οκτώ μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Τελευταίο Κύμα Άμυνας» για εμπρησμούς, απόπειρες δολοφονίας και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Πιο αυστηρά μέτρα κατά της υποκίνησης μίσους ζητά ο Αλμπανέζι

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, δεσμεύτηκε για αυστηρότερα μέτρα κατά του μίσους και της ριζοσπαστικοποίησης, μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Μπόνταϊ, όπως η ακύρωση βίζας για όσους υποκινούν μίσος.