ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αλεξάντερ Λουκασένκο ομιλία
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας ως πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Λουκασένκο: Ο Μαδούρο μπορεί να μετακομίσει στη Λευκορωσία

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι ο Νικολάς Μαδούρο είναι καλοδεχούμενος στη Λευκορωσία αν εγκαταλείψει την εξουσία, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπήρξε σχετική συζήτηση. Η ένταση Βενεζουέλας-ΗΠΑ συνεχίζεται με στρατιωτικές κινήσεις.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως ο βενεζουελάνος ομόλογός του, Νικολάς Μαδούρο, θα είναι ευπρόσδεκτος να εγκατασταθεί στη Λευκορωσία, εφόσον εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Λουκασένκο, δεν έχουν προηγηθεί σχετικές συζητήσεις με τον κ. Μαδούρο. Η δήλωση αυτή έγινε σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο Newsmax και δημοσιοποιήθηκε στην πλατφόρμα Telegram από λογαριασμό που συνδέεται με την κυβέρνηση του Μινσκ.

Την ίδια στιγμή, η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας παραμένει υψηλή. Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην Καραϊβική, με επίσημο στόχο την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών. Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Βενεζουέλας.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο και την εκμετάλλευση των σημαντικών πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: 6.438 νεκροί στον νεότερο απολογισμό

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον διπλό σεισμό του Ιουνίου στη Βενεζουέλα ανήλθε σε 6.438 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στα συντρίμμια σχεδόν δύο μήνες μετά τη τραγωδία.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες με τρεις νεκρούς

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο έφηβες, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες στο Καράκας, με οχήματα να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά. Η καταιγίδα έπληξε ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πλημμύρες από βροχές αφήνουν τρεις νεκρούς

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους δύο ανήλικες, και δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια στο Καράκας, μετά από τροπικές βροχές που προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες και καταρρεύσεις τοίχων, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βενεζουέλας.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διάσωση 50χρονης Λευκορωσίδας που τραυματίστηκε στον Όλυμπο

Ολοκληρώθηκε η διάσωση 50χρονης Λευκορωσίδας στον Όλυμπο, που τραυματίστηκε σε πεζοπορία στην περιοχή Άγιο Σπήλαιο. Οι πυροσβέστες τη μετέφεραν με φορείο σε ασφαλές σημείο, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αρχηγός φυλής νεκρός μετά από απαγωγή από αντάρτες

Νεκρός βρέθηκε ο αυτόχθονας ηγέτης Χούλιο Ροδρίγκες, που είχε απαχθεί στις 2 Ιουνίου από φερόμενους αντάρτες των FARC στη νότια Βενεζουέλα. Η PROVEA ζητά άμεση έρευνα και μέτρα προστασίας για τους αυτόχθονες.