ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πέδρο Σάντσεθ πορτρέτο
Ο Πέδρο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου με σημαίες Ισπανίας και ΕΕ.

Η Μαδρίτη επιδιώκει στενότερους δεσμούς με τη Χιλή μετά τις εκλογές

Ο Πέδρο Σάντσεθ συνεχάρη τον Χοσέ Αντόνιο Καστ για την εκλογή του ως προέδρου της Χιλής, εκφράζοντας την πρόθεση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και συνεργασίας ανάμεσα σε Ισπανία και Χιλή.

Ο Ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ συνεχάρη τον ακροδεξιό ηγέτη Χοσέ Αντόνιο Καστ για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Χιλής, εκφράζοντας την πρόθεσή του να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Μαδρίτης και Σαντιάγο.

Όπως ανέφερε ο κ. Σάντσεθ σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, "Η Χιλή είναι μια αγαπητή χώρα στους Ισπανούς και στρατηγικός εταίρος για την Ευρώπη με την οποία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να ενισχύουμε τις σχέσεις μας".

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε τη βούλησή του να "εργαστεί σε στενή συνεργασία" με τον νέο πρόεδρο της Χιλής, επιδιώκοντας την ενίσχυση της φιλίας και της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών προς όφελος των πολιτών και της ευημερίας του ιβηροαμερικανικού χώρου.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τα "συγχαρητήριά" του στον Χοσέ Αντόνιο Καστ, δηλώνοντας την ελπίδα του για συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Ο κ. Μακρόν ευχαρίστησε επίσης τον απερχόμενο πρόεδρο της Χιλής, Γκάμπριελ Μπόριτς, για την αποτελεσματική συνεργασία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια στην υπηρεσία της Γαλλίας και της Χιλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε λατινοαμερικανικά κράτη και Ισπανία απορρίπτουν έλεγχο στη Βενεζουέλα

Έξι χώρες της Λατινικής Αμερικής και η Ισπανία καταδίκασαν τις απόπειρες ελέγχου της Βενεζουέλας μετά την επιχείρηση των ΗΠΑ, εκφράζοντας ανησυχία για τη σταθερότητα και τους στρατηγικούς πόρους της χώρας.
Νικολάς Μαδούρο πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλή: Ο Καστ στηρίζει κάθε λύση για το τέλος της δικτατορίας Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Χιλής, Χοσέ Αντόνιο Καστ, δήλωσε πως στηρίζει κάθε ενέργεια που θα θέσει τέλος στη «δικτατορία» του Μαδούρο στη Βενεζουέλα και τόνισε ότι πρόκειται για μεγάλο πρόβλημα σε όλη τη Λατινική Αμερική.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Έκτακτη ανάγκη στα σύνορα με Χιλή για λόγω του μεταναστευτικού

Η κυβέρνηση του Περού κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 60 ημέρες στα σύνορα με τη Χιλή, ενισχύοντας τους ελέγχους με στρατιώτες λόγω ανησυχιών για αύξηση μεταναστών από τη Χιλή μετά τις επικείμενες εκλογ
Νικολάς Μαδούρο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Το κοινοβούλιο αναγνωρίζει τον Ουρούτια ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας αμφισβήτησε τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο και έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της ψηφοφορίας, σύμφωνα με τα οποία ο 75χρονος Γκονσάλες Ουρούτια κέρδισε με διαφορά.