ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σύριοι στρατιώτες όχημα
Συριακοί στρατιώτες μέσα σε στρατιωτικό όχημα σε πεδίο μάχης, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Συριακές δυνάμεις εναντίον πυρήνων ISIS μετά την επίθεση σε Αμερικανούς

Ξεκίνησε επιχείρηση του συριακού στρατού και του διεθνούς συνασπισμού υπό ΗΠΑ εναντίον ανενεργών πυρήνων του ΙΚ στη συριακή έρημο. Τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στην Παλμύρα, όπως ανακοίνωσε το συριακό ΥΠΕΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των συριακών δυνάμεων σε συνεργασία με τον διεθνή αντι-τζιχαντιστικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με στόχο την εξάρθρωση ανενεργών πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), σύμφωνα με αξιωματούχο του συριακού υπουργείου Εσωτερικών.

Χθες, στην επαρχία Παλμύρα, τρεις Αμερικανοί – δύο στρατιώτες και ένας διερμηνέας – έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αποστολής. Ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε επίσης στο περιστατικό.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, η «επιχείρηση ασφαλείας» που έχει ξεκινήσει στη συριακή έρημο αποσκοπεί στον εντοπισμό «ανενεργών πυρήνων του Νταές», σε στενή συνεργασία με τον διεθνή συνασπισμό.

Οι συριακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με την επίθεση. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν μέλος των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και επρόκειτο να απολυθεί, καθώς υπήρχαν υποψίες για «ακραίες ισλαμιστικές απόψεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασιλιάς Ιορδανίας Αμπντάλα Β'
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιορδανία επιβεβαιώνει τον ρόλο της στα αμερικανικά χτυπήματα στη Συρία

Η Ιορδανία ανακοίνωσε πως συμμετείχε στα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους, με στόχο να εμποδιστούν εξτρεμιστικές οργανώσεις από το να εξαπολύσουν επιθέσεις που απειλούν την ασφάλεια της περιοχής.
Βομβαρδισμός στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιχείρηση αντιποίνων στη Συρία κατά του ΙΚ

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση στη Συρία κατά μαχητών και υποδομών του ΙΚ, ως απάντηση σε επίθεση που σκότωσε δύο στρατιωτικούς και έναν διερμηνέα. Το CENTCOM ανακοίνωσε «μαζικό» πλήγμα χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.
Στρατιώτες και άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε αστυνομική περίπολο στο Χαλέπι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ο δράστης σχετίζεται ιδεολογικά με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Στρατιώτες και άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε αστυνομική περίπολο στο Χαλέπι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ο δράστης σχετίζεται ιδεολογικά με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι εξουδετέρωσαν 25 μέλη ISIS σε επιχειρήσεις στη Συρία

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σκότωσαν ή συνέλαβαν σχεδόν 25 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετά από επιθέσεις αντιποίνων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.