ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Έκρηξη στην Ουκρανία
Ισχυρή έκρηξη με πορτοκαλί φλόγες και καπνό, πιθανή αναφορά στην Ουκρανία.

Ουκρανική επίθεση σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε το διυλιστήριο πετρελαίου Αφίπσκι στην Κρασνοντάρ και αποθήκες πετρελαίου στο Βόλγκογκραντ, ενώ επιθέσεις σημειώθηκαν και σε στρατιωτικούς στόχους σε Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Κριμαία.

Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις κατά του διυλιστηρίου πετρελαίου Αφίπσκι στην περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας.

Επιπλέον, στοχοποιήθηκε υποδομή αποθήκευσης πετρελαίου στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, ενισχύοντας τη στρατηγική πίεση σε κρίσιμες ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ρωσίας.

Η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις και σε στρατιωτικούς στόχους στις περιοχές του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια, που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή, καθώς και στην Κριμαία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα Κιέβου σε διυλιστήριο Τουαπσέ και τερματικό Κρασνοντάρ

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως χτύπησε διυλιστήριο στην Τουαπσέ και τερματικό πετρελαίου στην Ταμάν του Κρασνοντάρ, προκαλώντας ζημιές σε μονάδες επεξεργασίας και δύο προβλήτες.
Στρατιωτικό drone στον αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones επιτίθενται σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις

Ουκρανικά drones έπληξαν δεξαμενές πετρελαίου στο λιμάνι Τεμριούκ και μονάδα αερίου στο Όρενμπουργκ, σύμφωνα με την SBU. Οι επιθέσεις πλήττουν τα ρωσικά έσοδα και δυσχεραίνουν τον ανεφοδιασμό του στρατού, δήλωσε αξιωματούχος.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Όρμπαν-Πούτιν για ενέργεια και ειρήνευση στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, συναντάται σήμερα στη Μόσχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνομιλίες σχετικά με την ενέργεια και την ειρήνη στην Ουκρανία, διατηρώντας στενές σχέσεις με τη Ρωσία παρά τις κυρώσεις της ΕΕ.
Πυρκαγιά σε διυλιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Διακοπή λειτουργίας σε διυλιστήριο Rosneft στη Ριαζάν μετά από ουκρανική επίθεση

Το διυλιστήριο της Rosneft στη Ριαζάν σταμάτησε την επεξεργασία αργού πετρελαίου λόγω επίθεσης ουκρανικών drones στις 15 Νοεμβρίου. Η λειτουργία θα παραμείνει ανενεργή έως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με πηγές του κλάδου.