ΓΔ: 2178.76 3.62% Τζίρος: 327.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
Φορτηγό πλοίο LNG ελλιμενισμένο σε εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Αίγυπτος: Πρόταση για κοινό μηχανισμό αγοράς πετρελαίου και αερίου

Η Αίγυπτος παρουσίασε πέντε νέες πρωτοβουλίες για την αραβική ενεργειακή ασφάλεια, με χάρτη διασύνδεσης ενέργειας, συντονισμό αγορών πετρελαίου/φυσικού αερίου και ψηφιακή πλατφόρμα επενδύσεων σε ενέργεια και ΑΠΕ.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε πέντε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της αραβικής ενεργειακής ασφάλειας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Πετρελαίου της χώρας.

Στο πλαίσιο της υπουργικής διάσκεψης του Οργανισμού Εξαγωγών Αραβικών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, που πραγματοποιείται στο Κουβέιτ, ο υπουργός Καρίμ Μπαντάουι παρουσίασε προτάσεις για τη δημιουργία χάρτη ενεργειακής διασύνδεσης.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται και ο συντονισμός των αγορών έκτακτης ανάγκης για το πετρέλαιο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος υπουργός πρότεινε τη δημιουργία ψηφιακής επενδυτικής πλατφόρμας που θα καλύπτει τόσο την εξόρυξη όσο και τη διανομή ενέργειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην προώθηση ενεργειακών προγραμμάτων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Επαρκή τα αποθέματα ενέργειας στην ΕΕ παρά τον πόλεμο

Η ΕΕ διαβεβαιώνει ότι οι χώρες μέλη έχουν επαρκή αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου παρά τις διαταραχές στη Μέση Ανατολή. Οι ανησυχίες εστιάζουν κυρίως στις αυξημένες τιμές ενέργειας και όχι στην επάρκεια αποθεμάτων.
Τιμές καυσίμων Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τσάφος: Τι επηρεάζει τις τιμές καυσίμων – Επαρκή τα αποθέματα

Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές καυσίμων είναι η διάρκεια του πολέμου, οι συγκρούσεις και εξελίξεις στη μεταφορά ενέργειας, ανέφερε ο υφυπουργός Ν. Τσάφος. Οι τιμές παραμένουν κάτω από τα επίπεδα του 2022.
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο πλοίου με LNG ανοιχτά Λιβύης – Η Αίγυπτος αρνείται σχέση

Το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου διέψευσε κάθε σχέση με το ρωσικό δεξαμενόπλοιο LNG που βυθίστηκε στη Μεσόγειο, τονίζοντας ότι δεν πήγαινε προς αιγυπτιακό λιμάνι ούτε είχε σύμβαση με την Αίγυπτο.
πετρελαϊκές αντλίες σε ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο δύο ενεργειακών πεδίων στα ανατολικά

Συριακές δυνάμεις που αντιπαρατίθενται με Κούρδους ανέλαβαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου πεδίου πετρελαίου της χώρας, Ομάρ, και του πεδίου φυσικού αερίου Conoco στην ανατολική Συρία, όπως αναφέρουν τρεις πηγές ασφαλείας.