ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κενή κορνίζα μουσείου

Βρετανία: Πάνω από 600 πολύτιμα αντικείμενα εκλάπησαν από μουσείο στο Μπρίστολ

Περισσότερα από 600 αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής αξίας εκλάπησαν από μουσείο του Μπρίστολ σε διάρρηξη τον Σεπτέμβριο. Η βρετανική αστυνομία αναζητά τέσσερις υπόπτους και καλεί το κοινό να βοηθήσει στον εντοπισμό τους.

Περισσότερα από 600 αντικείμενα σημαντικής πολιτιστικής αξίας εκλάπησαν από το μουσείο του Μπρίστολ στη νοτιοδυτική Αγγλία, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας. Η διάρρηξη σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, ενώ οι αρχές αναζητούν τέσσερις υπόπτους που σχετίζονται με την υπόθεση.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, όπου εμφανίζονται τέσσερις άνδρες σε δρόμο κοντά στο μουσείο. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για βοήθεια στην αναγνώριση των ατόμων αυτών.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 25ης Σεπτεμβρίου, όταν οι δράστες εισήλθαν στα κτίρια που στεγάζουν τη συλλογή του μουσείου. Η συγκεκριμένη συλλογή είναι αφιερωμένη στη Βρετανική Αυτοκρατορία και την Κοινοπολιτεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Νταν Μπέργκαν, τόνισε πως «η κλοπή αυτών των πολυάριθμων αντικειμένων σημαντικής πολιτιστικής αξίας αντιπροσωπεύει μια σημαντική απώλεια για την πόλη». Επισήμανε επίσης ότι πολλά από τα αντικείμενα είχαν δωρηθεί στο μουσείο και αποτελούν μέρος μιας συλλογής που προσφέρει πληροφορίες για ένα σύνθετο κομμάτι της βρετανικής ιστορίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι στιγμής η έρευνα επικεντρώνεται κυρίως σε υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και σε εγκληματολογικές αναλύσεις, με στόχο τον εντοπισμό των δραστών και την επιστροφή των κλεμμένων αντικειμένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος αφέθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία πρώην υπουργού της Βρετανίας

Ελεύθερος αφέθηκε ο 26χρονος ύποπτος για τον φόνο της πρώην υπουργού Άν Γουίτικαμ, χωρίς πλέον να είναι στο επίκεντρο της έρευνας. Η αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση για τον εντοπισμό των υπευθύνων.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Κάθειρξη σε Ρουμάνους για μαχαίρωμα Βρετανοϊρανού δημοσιογράφου

Δύο Ρουμάνοι καταδικάστηκαν σε 8 και 12 χρόνια φυλάκιση για την επίθεση κατά Ιρανού δημοσιογράφου στο Λονδίνο, ενέργεια που θεωρείται ότι έγινε για λογαριασμό της Τεχεράνης σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε δύο εφήβους για διπλό βιασμό

Δύο Βρετανοί έφηβοι καταδικάστηκαν σε τετράχρονη φυλάκιση από το Εφετείο του Λονδίνου για βιασμό, μετά από κατακραυγή για την αρχικά επιεική ποινή. Τα θύματα ήταν δύο κορίτσια 15 και 14 ετών, ενώ οι επιθέσεις έγιναν με απειλή μαχαιριού.