ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα και η ζυγαριά συμβολίζουν τη δικαιοσύνη στο Άρειο Πάγο.

Ισπανία: Σε δίκη για διαφθορά ο πρώην υπουργός Χοσέ Λουίς Άμπαλος

Ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος, πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Πέδρο Σάντσεθ, οδηγείται σε δίκη για παράτυπες συμβάσεις μασκών στην πανδημία, με την εισαγγελία να ζητά ποινή κάθειρξης 24 ετών. Παραμένει προφυλακισμένος.

Ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος, πρώην υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, αναμένεται να οδηγηθεί σύντομα σε δίκη για διαφθορά, όπως ανακοίνωσε η ισπανική δικαιοσύνη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης δεν έχει καθορίσει ακόμη την ημερομηνία της δίκης, ενώ ο πρώην υπουργός παραμένει σε προφυλάκιση από τα τέλη Νοεμβρίου.

Η υπόθεση σχετίζεται με παράτυπες συμβάσεις για την πώληση μασκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Η εισαγγελία έχει εισηγηθεί ποινή κάθειρξης 24 ετών για τον Άμπαλος, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί μαζί με τον πρώην βοηθό του και έναν επιχειρηματία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανός πρώην υπουργός, κοντά στον Σάντσεθ, κατηγορείται για διαφθορά

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Άμπαλος, θα δικαστεί για διαφθορά σχετικά με παράτυπες συμβάσεις μασκών στην πανδημία. Η εισαγγελία ζητά 24 χρόνια κάθειρξη. Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία δίκης.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χάρισε την πρώην κυβερνήτρια Πουέρτο Ρίκο για διαφθορά

Ο Τραμπ χάρισε την πρώην κυβερνήτρια Πουέρτο Ρίκο Γουάντα Βάσκες, που κατηγορούταν για διαφθορά. Παρέδωσε χάρη και σε δύο συγκατηγορούμενούς της, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε «πολιτική δίωξη».
Καθολική εκκλησία Ρώμη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Καθολική Εκκλησία Ισπανίας θα αποζημιώσει θύματα κακοποίησης

Η Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας θα αποζημιώσει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς, ακόμη και για υποθέσεις που έχουν παραγραφεί, μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2021 από την El Pais.
Πέδρο Σάντσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση σε στέλεχος των Σοσιαλιστών

Άρχισε έρευνα κατά τοπικού στελέχους του PSOE για σεξουαλική παρενόχληση, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό Σάντσεθ. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έστειλε εκατοντάδες ανάρμοστα μηνύματα σε μέλος του κόμματος.
Πέδρο Σάντσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σάντσεθ διαψεύδει τις κατηγορίες του πρώην υπουργού Μεταφορών

Ο Πέδρο Σάντσεθ απέρριψε τις κατηγορίες του Χοσέ Λουίς Άμπαλος, τονίζοντας πως πρόκειται για «απειλές» και «εκβιασμό», σχετικά με εμπλοκή της συζύγου του σε υπόθεση επιδοτήσεων στην Air Europa κατά την πανδημία.
Μπενιαμίν Νετανιάχου πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητά χάρη από τον πρόεδρο για υπόθεση διαφθοράς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε επίσημα χάρη από τον πρόεδρο της χώρας, τονίζοντας ότι οι δικαστικές διαδικασίες εμποδίζουν το έργο του, ενώ χαρακτήρισε την αίτηση ωφέλιμη για το Ισραήλ.