ΓΔ: 2586.85 -0.65% Τζίρος: 162.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:38
Κιρ Στάρμερ ομιλία
Ο Κιρ Στάρμερ σε ομιλία με φόντο τη βρετανική σημαία.

Βρετανός πρωθυπουργός: Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίζει για τα ζητήματά της

Ο Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι οι αποφάσεις για την Ουκρανία πρέπει να λαμβάνονται από την ίδια, στη συνάντησή του στο Λονδίνο με Ζελένσκι, Μακρόν και Μερτς, εν μέσω αυξημένων αμερικανικών πιέσεων για ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι τα ζητήματα που αφορούν την Ουκρανία πρέπει να αποφασίζονται από την ίδια τη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λονδίνο με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενίσχυση της συμμαχίας για τη στήριξη της Ουκρανίας, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν τις πιέσεις προς το Κίεβο ώστε να αποδεχθεί την προτεινόμενη ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ζελένσκι με Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ στο Λονδίνο την Κυριακή

Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς θα συναντηθούν την Κυριακή στο Λονδίνο με τον Ζελένσκι για να συζητήσουν την περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας και την αύξηση της πίεσης στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μπέρναμ-Ζελένσκι στο Λονδίνο για στρατιωτική βοήθεια

Στο Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Ουκρανός πρόεδρος συζήτησαν για ενίσχυση της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα και νέους πυραύλους κατά σύγχρονων ρωσικών UAV.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι στο Λονδίνο για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπέρναμ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ συναντά σήμερα τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Λονδίνο, προσφέροντας στήριξη και υποσχόμενος ταχύτερη παράδοση οπλισμού, ενώ ζητά αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά και τις δηλώσεις Τραμπ εναντίον του Ουκρανού προέδρου.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κοινή προεδρία Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας στη συνάντηση για Ουκρανία

Μακρόν, Μπέρναμ και Μερτς συμπροεδρεύουν στη συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων για στήριξη της Ουκρανίας τη Δευτέρα. Ο Ζελένσκι θα παραστεί, ενώ η συμμετοχή θα είναι δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Απόλυτη στήριξη του Ην. Βασιλείου στην Ουκρανία

Ο Άντι Μπέρναμ υπογράμμισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο στηρίζει απόλυτα την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική εισβολή, παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας για βρετανικά drones σε ρωσικό έδαφος, διατηρώντας τη σταθερή βρετανική στάση.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι συναντά τον Βρετανό πρωθυπουργό πριν ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ συναντά τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, στοχεύοντας σε συμφωνία για drones. Ο Ζελένσκι θα μεταβεί και στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον Τραμπ σχετικά με την αντιαεροπορική άμυνα.