ΓΔ: 2122.6 -2.27% Τζίρος: 315.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τεχνητή νοημοσύνη χρηματιστήριο
Η τεχνητή νοημοσύνη ανεβάζει τις αγορές με αυτοματοποιημένες λύσεις στο χρηματιστήριο πληροφορικής.

Κίνα: 1000 καινοτόμες ΜμΕ τεχνολογίας μπήκαν στο Χρηματιστήριο Πεκίνου

Το Κέντρο Διαπραγμάτευσης Μετοχών Πεκίνου έφτασε τις 1.000 εγγεγραμμένες εταιρίες μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Ξεκίνησε τον Αύγουστο 2023 με 50 εταιρίες και στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων και τεχνολογικά εξελιγμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Κέντρο Διαπραγμάτευσης Μετοχών του Πεκίνου, το οποίο λειτουργεί ως εξειδικευμένο συμβούλιο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας, πέτυχε σημαντικό ορόσημο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Γραφείου Οικονομίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής στο Πεκίνο, στα τέλη Νοεμβρίου ο αριθμός των εγγεγραμμένων εταιρειών έφτασε τις 1.000.

Από αυτές τις εταιρείες, οι 221 αναγνωρίζονται ως καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ 541 χαρακτηρίζονται ως εξειδικευμένες και τεχνολογικά εξελιγμένες. Επιπλέον, 187 επιχειρήσεις κατατάσσονται στην κατηγορία “μικροί γίγαντες”, διακρινόμενες για την αναπτυξιακή τους δυναμική, τις τεχνολογίες αιχμής και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά.

Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2023, με αρχικό αριθμό 50 εταιρειών που συμμετείχαν στην αγορά μετοχών του Πεκίνου. Επικεντρώνεται στην υποστήριξη και ενίσχυση των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αξιοποιούν προηγμένες τεχνολογίες για την ανάπτυξή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επενδύσεις επιχείρησης κέρδη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυτική Μακεδονία: Νέα δράση ενισχύει επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Νέα δράση στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας με επενδύσεις σε εξοπλισμό, ψηφιακό μετασχηματισμό και ενεργειακή αναβάθμιση, στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης.
Χρηματιστήριο και κρίση
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS: Δεν επιβεβαιώνει δημοσιεύματα για απόκτηση ποσοστού από τράπεζα

Η ΕΥΡΩΠΗ HOLDINGS Α.Ε. δεν επιβεβαιώνει δημοσιεύματα για υποτιθέμενες συζητήσεις εξαγοράς ποσοστού από πιστωτικό ίδρυμα, τονίζοντας ότι δεν έχει λάβει ενημέρωση για πώληση μετοχών ή μεταβίβαση.
Καινοτομία και χρηματοδότηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πρόγραμμα και εργαλείο για ΜμΕ και στρατηγικές επενδύσεις από το υπ. Ανάπτυξης

Νέο πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με σύγχρονη τεχνολογία, θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2026. Ετοιμάζεται και νέο εργαλείο για στρατηγικές επενδύσεις με βασικό έργο υποδομής ανά περιοχή.
Τράπεζα σύγχρονο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξένες τράπεζες στο Πεκίνο στηρίζουν διεθνή επέκταση κινεζικών επιχειρήσεων

Ξένες τράπεζες στο Πεκίνο χρηματοδότησαν το 2024 περίπου 14.900 κινεζικές επιχειρήσεις με 1,24 τρισ. γιουάν, ενισχύοντας τη διεθνή τους ανάπτυξη και το οικονομικό οικοσύστημα της πόλης.