ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Στρατιώτης Μπενίν οπλισμένος
Φώτο: Στρατιώτης στο Μπενίν. Credit: Shutterstock.

Αποτροπή απόπειρας πραξικοπήματος έλαβε χώρα από το στρατό του Μπενίν

Η κυβέρνηση του Μπενίν ανακοίνωσε πως απέτρεψε απόπειρα πραξικοπήματος, όταν ομάδα ενόπλων στρατιωτικών εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση, ισχυριζόμενη ότι ανέλαβε την εξουσία και ανέστειλε το σύν

Η κυβέρνηση του Μπενίν ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ομάδα στρατιωτικών εμφανίστηκε στην εθνική τηλεόραση, ισχυριζόμενη πως ανέλαβε τον έλεγχο της εξουσίας.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται στις πρόσφατες απειλές κατά της δημοκρατικής διακυβέρνησης στη Δυτική Αφρική. Τα τελευταία χρόνια, στρατιωτικά πραξικοπήματα έχουν καταγραφεί σε γειτονικές χώρες όπως ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μαλί, η Γουινέα και πρόσφατα στη Γουινέα-Μπισάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον οκτώ στρατιωτικοί, αρκετοί εκ των οποίων ήταν οπλισμένοι, εισέβαλαν στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Πέμπτης. Εκεί ανακοίνωσαν πως μια στρατιωτική επιτροπή υπό τον συνταγματάρχη Τιγκρί Πασκάλ είχε αναλάβει την εξουσία, καταλύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς και αναστέλλοντας το σύνταγμα.

Παράλληλα, προχώρησαν στο κλείσιμο των εναέριων, χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων του Μπενίν, επιχειρώντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις εντός και εκτός της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα στόχος με 620 ουκρανικά drones μέσα στη νύχτα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε πως 620 drones εξαπολύθηκαν στην περιφέρεια από Ουκρανία, με 180 να καταρρίπτονται. Ο κυβερνήτης ανέφερε τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 10χρονο κορίτσι, και φωτιά σε αποθήκη της Wildberries.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ αμερικανικά εδάφη

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χιουμοριστικά ότι θα ανακηρύξει τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως τη στρατηγική θαλάσσια διαδρομή και κανένα πλοίο δεν περνά χωρίς άδεια.
Εκτόξευση πυραύλου πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς την ανατολική θάλασσα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε στις 06:00 τοπική ώρα βαλλιστικό πύραυλο από την ανατολική της ακτή προς τη θάλασσα, σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό, ενώ Σεούλ, Τόκιο και Ουάσιγκτον ανταλλάσσουν πληροφορίες για το περιστατικό.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα έκκληση Ζελένσκι για αντιβαλλιστικά συστήματα από τους συμμάχους

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε ξανά από τους συμμάχους να στείλουν στην Ουκρανία συστήματα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων, επισημαίνοντας πως η καθυστέρηση στην αποστολή τους κόστισε ζωές 17 πολιτών από ρωσική επίθεση τη νύχτα.
Σημαία Κουβέιτ πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Στρατός Κουβέιτ: Καταστρέψαμε drones που παραβίασαν τον εναέριο χώρο

Ο στρατός του Κουβέιτ κατέστρεψε drones που παραβίασαν τον εναέριο χώρο του, προκαλώντας υλικές ζημιές από τα θραύσματα. Η στρατιωτική ανακοίνωση έκανε λόγο για ιρανική επίθεση σε κρίσιμες υποδομές, χωρίς αναφορές για θύματα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος πρεσβευτής: «Η σκληρή πραγματικότητα» του πολέμου στην Ουκρανία

Η Ρωσία κάλεσε τους Παναμέζους να σκεφτούν τις συνέπειες συμμετοχής στον πόλεμο της Ουκρανίας, μετά από πληροφορίες για στρατολόγηση πολιτών του Παναμά. Η κυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε τουλάχιστον 20 εμπλεκόμενους.