ΓΔ: 2657.95 -0.17% Τζίρος: 425.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:20:38
Διάσωση σε πλημμύρα Ινδονησίας
Επιχειρήσεις διάσωσης κατά τη διάρκεια πλημμύρας στην Ινδονησία, κάτοικοι σε φουσκωτή βάρκα στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Ινδονησία: Πάνω από 900 νεκροί από πλημμύρες, λέει η υπηρεσία καταστροφών

Στους 908 ανήλθαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σουμάτρα, ενώ 410 άτομα παραμένουν αγνοούμενα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της Ινδονησίας.

Περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό που δημοσιοποίησε η εθνική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 908, ενώ παραμένουν αγνοούμενοι 410 άνθρωποι. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν από διαδοχικές τροπικές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων που έπληξαν την περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμύρες στη Ρόδο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Μεγάλες καταστροφές στον Αρχάγγελο – Σοβαρές ζημιές σε σπίτια και δρόμους

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, χαρακτήρισε πρωτοφανείς τις καταστροφές στον Αρχάγγελο από τις πλημμύρες, επισημαίνοντας ότι η κακοκαιρία συνεχίζεται και η προτεραιότητα είναι η προστασία των πολιτών και η αποκατάσταση προσβασιμότητας.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βολιβία λόγω του Ελ Νίνιο

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Ροδρίγο Πας, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας και πλημμυρών που προκαλεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο, ώστε να κινητοποιηθούν πόροι και βοήθεια για τις πληγείσες περιοχές.
Έκρηξη τη νύχτα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπρησμός σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Γλυφάδα

Εμπρηστική επίθεση κατά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα προκάλεσε καταστροφή στη στέγη του κτηρίου και σε δύο οχήματα. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πανεθνικές διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα

Στη Γαλλία σήμερα αναμένονται διαδηλώσεις, με τις αρχές να επιβάλλουν περιορισμούς και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω φόβων για νέες ταραχές. Το Παρίσι απαγόρευσε συγκεντρώσεις στο κέντρο, αλλά δικαστήριο επέτρεψε μία πορεία.