ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Ιταλία: Αναβάλλεται η παράταση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Μελόνι ανέβαλε τη συζήτηση για την παράταση παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για το 2026, έπειτα από παρέμβαση του Σαλβίνι, ο οποίος ζητά να φανεί πρώτα η πορεία συνομιλιών Μόσχας-Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να αναβάλει την έγκριση του νομοθετικού διατάγματος για την παράταση της στήριξης της Ουκρανίας με στρατιωτικό υλικό έως το 2026.

Η σχετική απόφαση επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, το μέτρο δεν θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει στο Παλάτσο Κίτζι.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η παροχή αμυντικών συστημάτων στο Κίεβο θα αποτελούσε ισχυρό μήνυμα στήριξης προς την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ωστόσο, επικράτησε η άποψη του υπουργού Μεταφορών και Γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος υποστηρίζει πως πριν την έγκριση του διατάγματος η κυβέρνηση οφείλει να αξιολογήσει την εξέλιξη των συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για το Ουκρανικό.

Η τελική απόφαση για τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αναμένεται να ληφθεί πριν το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι στην Ιταλία δεν δημοσιοποιούνται λεπτομέρειες για τα πολεμοφόδια και τα οπλικά συστήματα που παραδίδονται στον ουκρανικό στρατό, καθώς το περιεχόμενο της στρατιωτικής βοήθειας γνωστοποιείται μόνο στην αρμόδια επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που ελέγχει τις υπηρεσίες ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία στέλνει συστήματα Patriot σε ΝΑΤΟϊκό κόμβο στην Πολωνία

Η Σουηδία θα αναπτύξει πυραυλικά συστήματα Patriot και 100 στρατιωτικούς στην Πολωνία, αντικαθιστώντας την Ολλανδία, για την προστασία του ΝΑΤΟ προς Ουκρανία. Θα στείλει επίσης μαχητικά Gripen για αποστολή επιτήρησης.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Ευρωπαϊκά εργοστάσια όπλων για Ουκρανία είναι νόμιμοι στόχοι

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά εργοστάσια που παράγουν όπλα για την Ουκρανία αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους για τη Ρωσία, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση μέσω στρατιωτικής υποστήριξης.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για Ρωσία-Γερμανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ συναντήθηκαν στον ΟΗΕ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εν μέσω έντασης στις σχέσεις λόγω πρόσφατων κριτικών και αμοιβαίων προξενικών απελάσεων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αμετάβλητη η στάση για ειρήνη στην Ουκρανία λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο επιμένει πως δεν υπάρχουν λόγοι για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, παρά το ότι παραμένει ανοιχτό σε τέτοιες. Δεν σχεδιάζονται υψηλόβαθμες συναντήσεις με ΗΠΑ ή Κίεβο, ενώ η στάση για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι παραμένει αμετάβλητη.
Ρόμπερτ Φίτσο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Φίτσο: Η Ευρώπη απειλείται με πόλεμο όσο ποτέ άλλοτε

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, προειδοποίησε για αυξημένο κίνδυνο γενικευμένου πολέμου στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας και τόνισε τη σημασία διατήρησης της ειρήνης, αναφέροντας ότι δεν θέλει εμπλοκή της χώρας σε σύγκρουση.