ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Ιταλία: Αναβάλλεται η παράταση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση Μελόνι ανέβαλε τη συζήτηση για την παράταση παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για το 2026, έπειτα από παρέμβαση του Σαλβίνι, ο οποίος ζητά να φανεί πρώτα η πορεία συνομιλιών Μόσχας-Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε να αναβάλει την έγκριση του νομοθετικού διατάγματος για την παράταση της στήριξης της Ουκρανίας με στρατιωτικό υλικό έως το 2026.

Η σχετική απόφαση επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, το μέτρο δεν θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει στο Παλάτσο Κίτζι.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η παροχή αμυντικών συστημάτων στο Κίεβο θα αποτελούσε ισχυρό μήνυμα στήριξης προς την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ωστόσο, επικράτησε η άποψη του υπουργού Μεταφορών και Γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος υποστηρίζει πως πριν την έγκριση του διατάγματος η κυβέρνηση οφείλει να αξιολογήσει την εξέλιξη των συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για το Ουκρανικό.

Η τελική απόφαση για τη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αναμένεται να ληφθεί πριν το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι στην Ιταλία δεν δημοσιοποιούνται λεπτομέρειες για τα πολεμοφόδια και τα οπλικά συστήματα που παραδίδονται στον ουκρανικό στρατό, καθώς το περιεχόμενο της στρατιωτικής βοήθειας γνωστοποιείται μόνο στην αρμόδια επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που ελέγχει τις υπηρεσίες ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα ισχυρός πυλώνας της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, τόνισε ότι η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, με έμφαση στην απανθρακοποίηση, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα.
Ερντογάν Μελόνι χειραψία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι και Ερντογάν συνομίλησαν πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Μελόνι και ο Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στη διατλαντική σχέση, τη σημασία της νότιας πτέρυγας και τη συνεργασία για μεταναστευτικά ζητήματα.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη απειλεί ξανά την παγκόσμια ειρήνη, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ουδέτερες

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τον ρόλο του αμερόληπτου μεσολαβητή στον πόλεμο της Ουκρανίας και εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ τόνισε πως η στρατιωτική στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο θα ορίσει τον εκπρόσωπο της Ευρώπης σε συνομιλίες με Ρωσία

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία θα επιλέξει ποιος θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες αναβίωσης της διπλωματίας και τον ρόλο της Ευρώπης ως προς τον διάλογο για τον τερματισμό του πολέμου.