ΓΔ: 2328.46 -1.43% Τζίρος: 405.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Drone πάνω από θάλασσα
Φώτο: Drone πάνω από τη θάλασσα. Credit: Shutterstock

Δύο ρωσικά δεξαμενόπλοια χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με μη επανδρωμένα σκάφη σε δύο δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία, σύμφωνα με το Κίεβο, ανήκουν στον "ρωσικό σκιώδη στόλο" που παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για επίθεση σε δύο δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία, σύμφωνα με το Κίεβο, ανήκουν στον "ρωσικό σκιώδη στόλο" και χρησιμοποιούνται από τη Μόσχα για την παράκαμψη των δυτικών κυρώσεων.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) ανέφερε ότι τα δεξαμενόπλοια Kairos και Virat επλήγησαν από μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας τύπου Sea baby. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της SBU με το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πλοία ήταν κενά κατά τη στιγμή της επίθεσης και κατευθύνονταν προς το ρωσικό λιμάνι Νοβοροσίσκ, όπου επρόκειτο να φορτώσουν εκ νέου υδρογονάνθρακες.

Αξιωματούχος της SBU δήλωσε, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι «βίντεο δείχνουν πως αφού επλήγησαν, και τα δύο δεξαμενόπλοια υπέστησαν κρίσιμες ζημιές και τέθηκαν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλήγμα στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές χρονικό σημείο της επίθεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρές ζημιές στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό βομβαρδισμό

Νυχτερινός ουκρανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα και δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Θεμιτοί στόχοι οι ξένες δυνάμεις στην Ουκρανία για τη Ρωσία

Η Ρωσία προειδοποιεί πως κάθε ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων ή υποδομών στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ως ξένη επέμβαση και νόμιμος στόχος, ενώ επαινεί τις προσπάθειες Τραμπ για ειρήνη, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι σε ΗΠΑ: Χρειαζόμαστε ενίσχυση αντιαεροπορικών όπλων

Ο πρόεδρος Ζελένσκι τόνισε πως οι συμφωνίες για αντιαεροπορική άμυνα που έγιναν με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, μετά τη ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος βρετανικός βαλλιστικός πύραυλος για ενίσχυση της άμυνας Ουκρανίας

Η Βρετανία ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέων βαλλιστικών πυραύλων μακράς εμβέλειας για την Ουκρανία, μέσω του έργου Nightfall, με πυραύλους που θα φέρουν 200κιλη κεφαλή και θα έχουν βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων.