ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Συνολικά 600.000 χωρίς ηλεκτρικό στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση

Ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και drones στην Ουκρανία προκάλεσαν σοβαρές διακοπές ρεύματος σε πάνω από 600.000 πολίτες, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. Επηρεάστηκαν Κίεβο, περιφέρειές του και το Χ

Σοβαρές διακοπές στην ηλεκτροδότηση για περισσότερους από 600.000 πολίτες προκάλεσαν ρωσικά πλήγματα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Ενέργειας. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκαν έως το πρωί του Σαββάτου.

Το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, περισσότεροι από 500.000 καταναλωτές στο Κίεβο, πάνω από 100.000 στην περιφέρεια του Κιέβου και σχεδόν 8.000 στην περιφέρεια του Χαρκόβου έμειναν χωρίς ρεύμα. Επιπλέον, σημαντικές ζημιές υπέστησαν εγκαταστάσεις στο Κίεβο και σε πέντε ακόμη περιφέρειες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε ότι η Μόσχα εξαπέλυσε μαζική επίθεση σε ουκρανικές στρατιωτικοβιομηχανικές και ενεργειακές υποδομές, ως απάντηση σε "τρομοκρατικές επιθέσεις".

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, από τα πλήγματα έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και σχεδόν 30 τραυματίστηκαν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σίμπιχα, σχολίασε στο X ότι "ενώ όλοι συζητούν σημεία ειρηνευτικών σχεδίων, η Ρωσία συνεχίζει το πολεμικό σχεδιό της που αποτελείται από δύο σημεία: να σκοτώνει και να καταστρέφει".

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι κατά την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν 36 πύραυλοι και σχεδόν 600 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή, οι τοπικές αρχές στη νότια ρωσική περιφέρεια του Κρασνοντάρ ανακοίνωσαν ότι τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στο διυλιστήριο πετρελαίου Αφίπσκι, η οποία προκλήθηκε από πτώση συντριμμιών μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, προκλήθηκαν ζημιές σε τεχνικό εξοπλισμό της εγκατάστασης, ωστόσο οι δεξαμενές παρέμειναν ανέπαφες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί στην Ουκρανία από ρωσικά χτυπήματα, συναγερμός στην Πολωνία

Πέντε νεκροί και αρκετοί τραυματίες αναφέρθηκαν από ρωσικά πλήγματα σε Ζαπορίζια και Λβιβ. Ζημιές σημειώθηκαν σε ενεργειακές υποδομές, ενώ στη Λβιβ επλήγησαν σπίτια και βιομηχανίες.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκοβο: Ρωσική επίθεση κατέστρεψε μεγάλη ενεργειακή εγκατάσταση

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν σημαντική ενεργειακή εγκατάσταση στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιχόρ Τέρεχοφ. Δεν διευκρινίστηκε ο τύπος της εγκατάστασης, ενώ τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης επιχειρούν στο σημείο.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Χάρκοβο: Δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από επίθεση ρωσικών drones στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Σινεχούμποφ, που είχε προειδοποιήσει για την απειλή από εχθρικά drones.
Κατεστραμμένη πολυκατοικία Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο δήμαρχος Κιέβου προτρέπει κατοίκους να φύγουν λόγω έλλειψης θέρμανσης

Ρωσικά χτυπήματα προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και άφησαν χωρίς θέρμανση το μισό Κίεβο, με τον δήμαρχο να καλεί σε προσωρινή εκκένωση. Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις δημοτικές αρχές να δώσουν λύσεις αντί να αποφεύγουν τα προβλήματα.