ΓΔ: 2347.23 1.45% Τζίρος: 714.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
Οι σημαίες των ΗΠΑ και της Ρωσίας δίπλα-δίπλα, συμβολίζοντας διπλωματικές σχέσεις ή διαπραγματεύσεις.

Μόσχα: Η Ευρώπη υπονομεύει τις αμερικανικές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για Ουκρανία

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγορεί Ευρωπαίους πολιτικούς και ΜΜΕ ότι με «επιθέσεις πληροφοριών» υπονομεύουν τις αμερικανικές πρωτοβουλίες για ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε ευρωπαίους πολιτικούς και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ότι επιχειρούν να υπονομεύσουν τις αμερικανικές προσπάθειες για την επίτευξη διακανονισμού στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου, Μαρίας Ζαχάροβα, στο Radio Sputnik, ευρωπαϊκοί πολιτικοί κύκλοι και μέσα ενημέρωσης προσπαθούν «να καταστρέψουν τη δυνατότητα να διευθετηθεί πολιτικά και διπλωματικά» η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι «επιθέσεις πληροφοριών» εκδηλώνονται επανειλημμένα από ευρωπαίους πολιτικούς και ευρωπαϊκά μέσα, γεγονός που, σύμφωνα με την ίδια, δυσχεραίνει τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος απεσταλμένος στη Φλόριντα για διαβουλεύσεις με ΗΠΑ για το ουκρανικό

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, Ρώσος απεσταλμένος για τα οικονομικά, μεταβαίνει στο Μαϊάμι για συνομιλίες που στοχεύουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος μπαίνει σύντομα στον τέταρτο χρόνο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συμβαίνουν θετικά στις συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προχωρούν θετικά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, μετά από συνάντηση Ουκρανών και Ρώσων στο Αμπού Ντάμπι με αμερικανική μεσολάβηση.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμο το έγγραφο αμερικανικών εγγυήσεων για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι το τελικό αμερικανικό έγγραφο για τις εγγυήσεις ασφαλείας προς την Ουκρανία είναι έτοιμο και το Κίεβο αναμένει να οριστεί χρόνος και τόπος για την υπογραφή του, πριν σταλεί σε Κογκρέσο και ουκρανική βουλή.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι σε ΗΠΑ: Χρειαζόμαστε ενίσχυση αντιαεροπορικών όπλων

Ο πρόεδρος Ζελένσκι τόνισε πως οι συμφωνίες για αντιαεροπορική άμυνα που έγιναν με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, μετά τη ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Τριμερής συνάντηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία σήμερα στα ΗΑΕ

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά από «ωφέλιμες» συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Γουίτκοφ στη Μόσχα, σύμφωνα με τον σύμβουλο Γιούρι Ουσακόφ.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στουμπ: Ο Τραμπ πιέζει τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει έντονα τη Ρωσία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να το κάνει, στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός.