ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας

Κίνα: Βάσεις καινοτομίας στο Πεκίνο για αναδυόμενες βιομηχανίες

Η Κίνα σχεδιάζει έως το 2035 τη δημιουργία περίπου 100 εθνικών βιομηχανικών πάρκων και 1.000 βάσεων επίδειξης στους τομείς τεχνολογίας, ενέργειας και πράσινων βιομηχανιών, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Η Κίνα προχωρά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου για την ενίσχυση των αναδυόμενων βιομηχανιών, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή περίπου 100 βιομηχανικών πάρκων επίδειξης και 1.000 βάσεων επίδειξης επιχειρήσεων σε εθνικό επίπεδο έως το 2035.

Η δημιουργία των βάσεων θα ευθυγραμμιστεί με τις στρατηγικές ανάπτυξης που έχουν τεθεί για το 2035, καθώς και με το 15ο Πενταετές Πρόγραμμα (2026-2030).

Έμφαση δίνεται σε τομείς όπως η τεχνολογία πληροφορικής επόμενης γενιάς, οι νέες μορφές ενέργειας, τα καινοτόμα υλικά, η βιολογία, ο τεχνολογικά προηγμένος εξοπλισμός, τα οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας με έξυπνη διασυνδεσιμότητα, ο εξοπλισμός και ο εναέριος χώρος της οικονομίας χαμηλού ύψους, καθώς και οι πράσινες βιομηχανίες προστασίας του περιβάλλοντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν επαναγορά μετοχών

Κινεζικές κρατικές εταιρείες ανακοινώνουν επαναγορές μετοχών ή αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στην αγορά. Η China Three Gorges Renewables θα λάβει αύξηση έως 3 δισ. γιουάν από τον βασικό μέτοχό της.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Δέσμευση για δίκαιη αγορά και προστασία επενδυτών από την CSRC

Η CSRC δεσμεύεται να ενισχύσει τη σταθερότητα και τη διαφάνεια της κινεζικής κεφαλαιαγοράς, να προστατεύσει τους επενδυτές και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Γου Τσινγκ σε συμπόσιο στο Πεκίνο.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Θα αντιδράσουμε στην εθνικοποίηση της British Steel από το Λονδίνο

Η Κίνα παρακολουθεί στενά την εθνικοποίηση της British Steel από το Ηνωμένο Βασίλειο και δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα της, εφόσον προκύψει ανάγκη, μετά την πλήρη ανάληψη ελέγχου της εταιρείας για λόγους ασφάλειας.
Αυτοκινητοβιομηχανία ρομπότ γραμμή
ΔΙΕΘΝΗ

Η XPeng εξετάζει παραγωγή αυτοκινήτων σε εργοστάσια της Γερμανίας

Η κινεζική XPeng μελετά το ενδεχόμενο παραγωγής αυτοκινήτων σε υπολειτουργούντα εργοστάσια στη Γερμανία, καθώς οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους να αξιοποιήσουν τις μονάδες τους εν μέσω έντονου ανταγωνισμού και χαμηλών περιθωρίων.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην ΥΠΕΞ Ουγγαρίας παραιτήθηκε για να εργαστεί στη BYD

Ο πρώην ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο παραιτήθηκε από βουλευτής για να εργαστεί στη BYD, κινέζικη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων που έχει λάβει κρατική στήριξη, προκαλώντας ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επιδιώκει ποιοτική οικονομική ανάπτυξη με έμφαση στη βιωσιμότητα

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Τσιάγνκ, συγκάλεσε συμπόσιο με ειδικούς και επιχειρηματίες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Τόνισε τη μετάβαση της Κίνας σε ποιοτική ανάπτυξη, με την οικονομία να εμφανίζει σταθερότητα και θετικές προοπτικές.