Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης του «Συνασπισμού των Προθύμων» που στηρίζει το Κίεβο, στην οποία συμμετέχει και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, τόνισε ότι υπάρχει ευκαιρία για ουσιαστική πρόοδο προς μια διαρκή ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως «απόλυτη προϋπόθεση για μια διαρκή ειρήνη» αποτελεί η παροχή στην Ουκρανία «πολύ ισχυρών εγγυήσεων ασφαλείας και όχι εγγυήσεων μόνο στα χαρτιά».
Ο Μακρόν επισήμανε ότι η Ουκρανία έχει λάβει μέχρι σήμερα πολλές υποσχέσεις, οι οποίες αθετήθηκαν λόγω των διαδοχικών ρωσικών επιθέσεων, γεγονός που καθιστά απαραίτητες τις ισχυρές εγγυήσεις.
Παράλληλα, ανέφερε πως «οι διαπραγματεύσεις έχουν αποκτήσει νέα δυναμική και πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό», σημειώνοντας ότι οι πρόσφατες συναντήσεις στη Γενεύη, στις 23 Νοεμβρίου, συνέβαλαν σε έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών.