ΓΔ: 2667.35 0.18% Τζίρος: 454.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:27:38
Κιρ Στάρμερ ομιλία
Ο Κιρ Στάρμερ σε ομιλία με φόντο τη βρετανική σημαία.

Στάρμερ: Πρόοδος υπάρχει, αλλά απαιτείται περισσότερη δουλειά για Ουκρανία

Ο Κιρ Στάρμερ υπογραμμίζει την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία, ενόψει τηλεδιάσκεψης της συμμαχίας των προθύμων, σημειώνοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά απαιτείται περισσότερη δουλειά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ τόνισε σήμερα την ανάγκη για περαιτέρω προσπάθειες με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Σύμφωνα με τον Στάρμερ, η συμμαχία των χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία, γνωστή ως συμμαχία των προθύμων, αναμένεται να εξετάσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη.

«Όλοι είναι απολύτως επικεντρωμένοι σε αυτό που χρειαζόμαστε για να βγούμε από αυτή την κατάσταση, και αυτό είναι μια δίκαιη και διαρκής ειρήνη», υπογράμμισε ο Στάρμερ σε δηλώσεις του σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα ζητήματα που αφορούν την Ουκρανία θα πρέπει να καθοριστούν από την ίδια τη χώρα. «Επομένως, πρόοδος, ναι, περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει», κατέληξε ο Στάρμερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άντι Μπέρναμ
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Έκκληση για ενότητα μετά τις αμερικανικές εκλογές

Ο Άντι Μπέρναμ τόνισε πως η ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ είναι ευκαιρία για ενότητα ενάντια στο αυξανόμενο κόστος ζωής, που επιβαρύνεται από τους πολέμους σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία. Η λύση απαιτεί λήξη των συγκρούσεων.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε στην Πολωνία η πρώτη άσκηση πολυεθνικής δύναμης υπέρ Ουκρανίας

Περίπου 2.800 στρατιώτες από 10 χώρες θα συμμετάσχουν στην άσκηση "Koalicja" στην Πολωνία, υπό γαλλική και βρετανική ηγεσία, ελέγχοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολυεθνικής δύναμης για την Ουκρανία.
Ουκρανικά άρματα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ επιτρέπει στην Ουκρανία να αγοράζει όπλα μέσω της υπηρεσίας NSPA

Το ΝΑΤΟ θα διευκολύνει την Ουκρανία να αγοράζει όπλα και αμυντικό εξοπλισμό μέσω του κεντρικού οργανισμού προμηθειών του, προσφέροντας ταχύτερη και οικονομικότερη πρόσβαση σε αμυντικές προμήθειες, σύμφωνα με τους Financial Times.
Εκτόξευση πυραύλου Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέα αποστολή πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία

Η Βρετανία ενισχύει την Ουκρανία στέλνοντας επιπλέον πυραύλους Storm Shadow, ενώ ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Άντι Μπέρναμ στο Λονδίνο. Η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τους πυραύλους Patriot, δυσκολεύοντας την άμυνά της.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μπέρναμ-Ζελένσκι στο Λονδίνο για στρατιωτική βοήθεια

Στο Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Ουκρανός πρόεδρος συζήτησαν για ενίσχυση της βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, με έμφαση στην αντιαεροπορική άμυνα και νέους πυραύλους κατά σύγχρονων ρωσικών UAV.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οδυνηρό που ο Τραμπ στηρίζει την άλλη πλευρά

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι «οδυνηρό» που ο Τραμπ στηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο, τονίζοντας ότι αν επιλέγει να βρίσκεται στη μέση, θα πρέπει να παραμένει ουδέτερος και να μην παίρνει θέση κατά της Ουκρανίας.