ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
Το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σημαίες κρατών μελών στην πρόσοψη στο Στρασβούργο.

Ευρωπαίοι ηγέτες σε διαβουλεύσεις στη Λουάντα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Στη Λουάντα πραγματοποιούνται σήμερα διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων ηγετών στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης, με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και συμμετοχή μέσω βίντεο για όσους απουσιάζουν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις σήμερα στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) στη Λουάντα, πρωτεύουσα της Ανγκόλας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης και θα εστιάσει στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Όπως διευκρινίστηκε, οι ηγέτες που δεν συμμετέχουν αυτοπροσώπως στη σύνοδο έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος στις συνομιλίες μέσω βιντεοσύνδεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Μόσχα

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την ανεκτική στάση της για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αναφέροντας πως η Ένωση μετατρέπεται σε στρατιωτική συμμαχία ανοιχτά εχθρική προς τη Ρωσία και ίσως χειρότερη από το ΝΑΤΟ.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ανησυχεί για αμερικανικές πιέσεις προς την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει ανησυχίες για πιέσεις των ΗΠΑ προς την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή «παγίδα» σύμφωνα με τη δήλωση της Κάγια Κάλας στη συνάντηση της G7 στο Παρίσι.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ο Ορμπάν εμμένει στο βέτο για το δάνειο στην Ουκρανία

Χωρίς συμφωνία έκλεισε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το δάνειο των 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω βέτο του Βίκτορ Ορμπαν. Το ζήτημα θα συζητηθεί ξανά στην επόμενη συνάντηση, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ορμπαν: Η Ουγγαρία δεν εγκρίνει δάνειο στην Ουκρανία χωρίς ρωσικό πετρέλαιο

Η Ουγγαρία επιμένει στο μπλόκο για το δάνειο των 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, με τον Βίκτορ Ορμπαν να συνδέει την έγκρισή του με την αποκατάσταση της ροής ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα σύγκρουση Ορμπάν με Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες για Ουκρανία

Σήμερα στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα προσπαθήσουν ξανά να πείσουν τον Ορμπάν να εγκρίνει το δάνειο των 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, όμως δεν αναμένεται πρόοδος, καθώς ο Ούγγρος πρωθυπουργός παραμένει ανυποχώρητος.
Ευρωπαϊκή Ένωση άμυνα
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: ΕΕ έτοιμη για στρατιωτική ισχύ, πάντα δίπλα στην Ουκρανία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να γίνει πιο δυναμική στρατιωτικά, καθώς δεν μπορεί πια να στηρίζεται μόνο σε μια παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες. Ζήτησε αναθεώρηση θεσμών για ενίσχυση της διεθνούς αξιοπιστίας.