ΓΔ: 2304.11 0.18% Τζίρος: 86.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:21:00
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
Φώτο: Shutterstock

Ευρωπαίοι ηγέτες σε διαβουλεύσεις στη Λουάντα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Στη Λουάντα πραγματοποιούνται σήμερα διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων ηγετών στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης, με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και συμμετοχή μέσω βίντεο για όσους απουσιάζουν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις σήμερα στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) στη Λουάντα, πρωτεύουσα της Ανγκόλας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης και θα εστιάσει στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Όπως διευκρινίστηκε, οι ηγέτες που δεν συμμετέχουν αυτοπροσώπως στη σύνοδο έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος στις συνομιλίες μέσω βιντεοσύνδεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ελπίζει σε έναρξη ομαδικών διαπραγματεύσεων ΕΕ σε δύο μήνες

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία στοχεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις σε έξι τομείς για την ένταξη στην ΕΕ εντός δύο μηνών, τονίζοντας ότι η χώρα είναι τεχνικά έτοιμη για το επόμενο βήμα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο Ζελένσκι τόνισε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής φωνής στις ειρηνευτικές συνομιλίες και τη συμμετοχή της Ευρώπης σε αυτές, ζητώντας περαιτέρω στήριξη και ένα βιώσιμο διπλωματικό πλαίσιο για την Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Όχι στην άμεση ένταξη της Ουκρανίας από τους Ευρωπαίους ηγέτες

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες απορρίπτουν την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι η διαδικασία είναι μακρά και απαιτητική, ενώ αποκλείουν προνομιακή μεταχείριση, επιμένοντας στα αυστηρά κριτήρια για όλες τις υποψήφιες χώρες.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απορρίπτει τις νεες κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ

Η Ρωσία καταγγέλλει ως αβάσιμες τις νέες κυρώσεις της ΕΕ για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν έχουν νομιμοποίηση ΟΗΕ και παραβιάζουν δικαιώματα άλλων χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής αντιπροσωπείας.