ΓΔ: 2127.2 0.70% Τζίρος: 224.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνομιλία στο Παρίσι, με φόντο γαλλικούς αξιωματούχους.

Τηλεδιάσκεψη Ζελένσκι με Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ για το ουκρανικό σχέδιο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συνομιλήσει σήμερα τηλεφωνικά με Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ για το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία που περιλαμβάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία, όπως ανέφεραν Ουκρανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας θα βρεθεί το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για την Ουκρανία, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις προς τη Ρωσία.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας στο AFP, η τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι προγραμματισμένη για τα μέσα της ημέρας.

Επιπλέον, κυβερνητική πηγή της Βρετανίας δήλωσε στο Reuters ότι ο Κιρ Στάρμερ θα συμμετάσχει σε κοινή συνομιλία με τον Γερμανό καγκελάριο, με αντικείμενο το αμερικανο-ρωσικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Φρίντριχ Μερτς ακύρωσε νωρίτερα προγραμματισμένη εκδήλωση, προκειμένου να λάβει μέρος στη συνομιλία, σύμφωνα με δύο κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ωφέλιμη για την Ευρώπη η επανεκκίνηση διαλόγου με τον Πούτιν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να εξετάσει την επανεκκίνηση πλήρους και διαφανούς διαλόγου με τη Ρωσία, μετά τη συμφωνία για δάνειο προς την Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Αναζητά επαφές με Ευρώπη μετά τις συζητήσεις στις ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι πρότεινε νέα συνάντηση με Ευρωπαίους εταίρους, μετά τις «εποικοδομητικές» συνομιλίες στο Μαϊάμι με Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι διαβουλεύσεις για ειρήνη συνεχίζονται, με τη Ρωσία να χαρακτηρίζει τον διάλογο θετικό.