ΓΔ: 2178.76 3.62% Τζίρος: 327.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
Οι σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας κυματίζουν μαζί, σύμβολο συνεργασίας.

Η Ουκρανία ζητά σεβασμό στις θέσεις της για το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης

Ο Ρουστέμ Ουμέροφ καλεί τους διεθνείς εταίρους να σεβαστούν τις ουκρανικές θέσεις στις συζητήσεις για το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, ενώ το Κίεβο απορρίπτει παραχωρήσεις σε έδαφος και άμυνα.

Η Ουκρανία απηύθυνε έκκληση στους διεθνείς εταίρους της να σεβαστούν τη θέση της, καθώς συνεχίζονται οι τεχνικές διαβουλεύσεις για το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ σχέδιο τερματισμού του πολέμου. Τη σχετική τοποθέτηση έκανε σήμερα υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο Ρουστέμ Ουμέροφ, γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Ασφαλείας και Άμυνας, υπογράμμισε ότι οι αδιαπραγμάτευτες αρχές της Ουκρανίας παραμένουν η κυριαρχία, η ασφάλεια των πολιτών και η επίτευξη «δίκαιης ειρήνης».

Ο Ουμέροφ τόνισε μέσω Telegram ότι η Ουκρανία εξετάζει προσεκτικά κάθε πρόταση των εταίρων της και αναμένει την ίδια στάση σεβασμού απέναντι στις δικές της θέσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο που στηρίζεται από τις ΗΠΑ και διέρρευσε στο Reuters, ενδέχεται να ζητηθεί από το Κίεβο να παραχωρήσει ολόκληρη την περιοχή του Ντονμπάς και να περιορίσει το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεών του.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Στρατού, Ντάνιελ Ντρίσκολ, στο Κίεβο το βράδυ της Τρίτης.

Πηγή με γνώση της υπόθεσης ανέφερε στο Reuters ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα ενημερώσουν σήμερα τους πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κίεβο για το προσχέδιο του σχεδίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα

Ο Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε στο CNBC ότι ο επόμενος γύρος τριμερών συνομιλιών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας ίσως γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Ρώσοι αρνήθηκαν να δώσουν στρατιωτικές πληροφορίες στις ΗΠΑ στο Ιράν.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Τουρκία θα φιλοξενήσει τον επόμενο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η Τουρκία προτίθεται να φιλοξενήσει τον επόμενο γύρο τριμερών ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ, έπειτα από συζήτησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έντεκα χώρες ζήτησαν βοήθεια από Κίεβο για ιρανικά drones

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι Ουκρανία έλαβε 11 αιτήματα από ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ και γειτονικές με το Ιράν για drones, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και εκπαίδευση. Μερικά αιτήματα έχουν ήδη λάβει συγκεκριμένη απάντηση.
Ευρωπαϊκή Ένωση άμυνα
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: ΕΕ έτοιμη για στρατιωτική ισχύ, πάντα δίπλα στην Ουκρανία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως η ΕΕ πρέπει να γίνει πιο δυναμική στρατιωτικά, καθώς δεν μπορεί πια να στηρίζεται μόνο σε μια παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες. Ζήτησε αναθεώρηση θεσμών για ενίσχυση της διεθνούς αξιοπιστίας.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει εαρινή επίθεση στην ανατολική Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη γραμμή του μετώπου στο Ντονέτσκ, δηλώνοντας ότι η Ρωσία ετοιμάζει εαρινή επίθεση, ενώ τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των θέσεων του Ντονμπάς ενάντια στον εχθρό.