ΓΔ: 2535.65 -2.02% Τζίρος: 309.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:02:40
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας

ΗΠΑ: Ο Γουίτκοφ δεν θα παραστεί στις συνομιλίες Ζελένσκι-Ερντογάν

Ο Αμερικανός αξιωματούχος διέψευσε πως ο διπλωματικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψει στην Τουρκία, ενώ ο Ζελένσκι βρίσκεται εκεί για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ο διπλωματικός απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, δεν θα επισκεφθεί την Τουρκία, όπως επιβεβαίωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος. Η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια «αναβίωσης» των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, οι οποίες παραμένουν σε αδιέξοδο.

«Είναι λάθος να λέμε ότι ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί στην Τουρκία», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιλέγοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμη ουκρανική πηγή είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο Γουίτκοφ θα μπορούσε να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε το πρωί στην Άγκυρα και πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 73 τραυματίστηκαν σε μια από τις πιο σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στιβ Γουίτκοφ σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επί τάπητος συζήτηση με Ρωσία για προτάσεις προς Ουκρανία-ΕΕ

Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα συναντήσει αύριο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από συνομιλίες σήμερα στη Νορβηγία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να συζητήσουν νέες ουκρανικές προτάσεις και ιδέες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουκρανία οφείλει να συμφωνήσει με Ρωσία για να λήξει ο πόλεμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Ουκρανία να επιδιώξει συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου, τονίζοντας πως πρέπει να επιθυμεί λύση, ασκώντας κυρίως πίεση στον Ζελένσκι αντί του Πούτιν.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Πρόταση για σύνοδο με Τραμπ, Σι για Ουκρανία – Η συμφωνία με ντίζελ

Ο Πούτιν πρότεινε σύνοδο κορυφής με Τραμπ και Σι για διαπραγματεύσεις σχετικά με την Ουκρανία, με ευνοϊκούς για τη Μόσχα όρους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η απουσία Ζελένσκι προκαλεί ανησυχία σε Ευρωπαίους ηγέτες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν θέλει να σταματήσει ο πόλεμος, υπερασπίστηκε την αναστολή κυρώσεων στη Ρωσία και τόνισε ότι στόχος του είναι η διατήρηση της Μόσχας στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τους Κούσνερ και Γουίτκοφ σήμερα

Ο Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με Αμερικανούς απεσταλμένους εν μέσω κρίσης με τον Τραμπ, ο οποίος απέκλεισε τη Ρωσία από νέες κυρώσεις. Τόνισε τη σημασία της αμερικανικής στάσης και της συνεχιζόμενης ενημέρωσης των εταίρων.