ΓΔ: 2356.15 0.45% Τζίρος: 109.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:38:44
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν drones κοντά στη Μόσχα, έκλεισε το Βνούκοβο

Δύο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σήμερα καθ’ οδόν προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν. Το αεροδρόμιο Βνούκοβο ανέστειλε τη λειτουργία του, ενώ οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται στο σημείο.

Δύο ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα κατέρριψε σήμερα η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Παράλληλα, η ρωσική υπηρεσία αερομεταφορών ανακοίνωσε ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Βνούκοβο, το δεύτερο μεγαλύτερο της Μόσχας, ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του λόγω του συμβάντος.

Όπως ανέφερε ο Σομπιάνιν σε ανάρτησή του στο Telegram, οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται ήδη στο σημείο και διαχειρίζονται την κατάσταση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις από τους Ουκρανούς σε ξένους προμηθευτές ρωσικών πυραύλων

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε ξένες εταιρείες που προμηθεύουν εξαρτήματα για ρωσικά drones και πυραύλους, καθώς αυτά χρησιμοποιούνται κατά της Ουκρανίας παρακάμπτοντας τις κυρώσεις. Υπέγραψε ήδη τις σχετικές αποφάσεις.
Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικών καυσίμων

Ουκρανικά drones χτύπησαν εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων πυραυλικού καυσίμου στη Τβερ της δυτικής Ρωσίας, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά και διακόπτοντας προσωρινά την παραγωγή, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές ασφαλείας.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Drones και πύραυλοι της Ρωσίας κατά ενεργειακών υποδομών

Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 400 drones και 40 πυραύλους κατά ουκρανικών ενεργειακών υποδομών, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ο οποίος τονίζει ότι η Μόσχα συνεχίζει τα πλήγματα αντί για διπλωματία και πρέπει να αποτραπεί η εκμετάλλευση του ψύχους.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία προτιμά τον εκφοβισμό αντί της διπλωματίας

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ρωσία προτιμά τα χτυπήματα αντί της διπλωματίας, αφού εξαπέλυσε πάνω από 70 πυραύλους και 450 drones τη νύχτα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα θέρμανσης σε περισσότερες από 1.100 πολυκατοικίες στο Κίεβο.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μείωση ρωσικών πλήγματων, αλλά σοβαρές ζημιές στο δίκτυο

Τον Ιανουάριο η Ρωσία πραγματοποίησε λιγότερες επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας σε σχέση με τον Δεκέμβριο, προκαλώντας όμως τη σοβαρότερη ενεργειακή κρίση για το Κίεβο και τη χώρα από την αρχή του πολέμου το 2022.