ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
online φαρμακείο αγορά
Εικονίδιο online φαρμακείου με αγοραστικό καλάθι και φάρμακα πάνω σε φορητό υπολογιστή.

Ολλανδία: 49 θάνατοι συνδέονται με παράνομο e-shop πώλησης φαρμάκων

Οι ολλανδικές αρχές ερευνούν 49 θανάτους που μπορεί να συνδέονται με το παράνομο ηλεκτρονικό φαρμακείο Funcaps.nl, το οποίο έκλεισε τον Αύγουστο. Πολλοί θάνατοι αφορούν νεαρά άτομα που αγόρασαν προϊόντα από τον ιστότοπο.

Οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τουλάχιστον 49 θανάτους που ενδέχεται να σχετίζονται με τη λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης φαρμάκων, το οποίο έκλεισε τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις αρχές, στη δικαστική υπόθεση κατά των ιδιοκτητών του ιστότοπου Funcaps.nl εντοπίστηκε ισχυρή σύνδεση ανάμεσα σε 27 θανάτους, κυρίως νέων ανθρώπων, και τη χρήση προϊόντων που παραγγέλθηκαν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, στη βάση δεδομένων της αστυνομίας βρέθηκαν ακόμη 22 υποθέσεις που θα μπορούσαν να συνδέονται με τον ίδιο ιστότοπο. Επιπλέον, προσφάτως, γονείς τεσσάρων ακόμα θυμάτων κατήγγειλαν πιθανή σύνδεση των θανάτων με το Funcaps.nl.

Οι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας συνελήφθησαν τον Αύγουστο και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακίνηση φαρμάκων χωρίς άδεια και πώληση φαρμάκων χωρίς τις απαραίτητες ιατρικές συνταγές.

Ο δικηγόρος των υπόπτων δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε δηλώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε στο δικαστήριο πως οι πελάτες του ήταν πάντα σαφείς σχετικά με τα προϊόντα που διέθεταν, τα οποία έφεραν σήμανση αναφορικά με τους κινδύνους κατανάλωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολλανδική αστυνομία όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: 20 χρόνια κάθειρξη σε διακινητή για βασανιστήρια στη Λιβύη

Ένας διακινητής από την Ερυθραία καταδικάστηκε στην Ολλανδία σε 20 χρόνια κάθειρξη για βασανισμούς και εμπορία ανθρώπων σε στρατόπεδα της Λιβύης, όπου κρατούσε μετανάστες και ζητούσε λύτρα από τις οικογένειές τους.
Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 11 συλλήψεις για τον θάνατο 3 ατόμων από δηλητηρίαση

Έντεκα συλλήψεις έγιναν για τον θάνατο Τουρκο-Γερμανίδας και των δύο παιδιών της στην Κωνσταντινούπολη, πιθανότατα από δηλητηρίαση μετά από γεύμα σε εστιατόριο. Η μητέρα και τα δύο παιδιά πέθαναν σε διάστημα δύο ημερών.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόβια για τον βαρόνο ναρκωτικών "Ελ Μάγιο" Σαμπάδα στις ΗΠΑ

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 76χρονος βαρόνος ναρκωτικών Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα στη Νέα Υόρκη. Συνελήφθη το 2024 μαζί με τον γιο του «Ελ Τσάπο», καταγγέλλοντας απαγωγή και παράδοση στις ΗΠΑ με συμφωνία αμερικανικών αρχών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέταρτη προφυλάκιση για τον φονικό εμπρησμό στην οικογένεια Νέστορα

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα. Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή, ενώ με τη νέα προφυλάκιση οι κρατούμενοι ανέρχονται σε τέσσερις, ανάμεσά τους και οι δύο φερόμενοι ως δράστες.
Δέμα κοκαΐνης ανάλυση
ΔΙΕΘΝΗ

Εργαστήριο ναρκωτικών εντοπίστηκε στη Χάγη - Εκκένωση συνοικίας

Περίπου 150 κάτοικοι σε περιοχή της Χάγης εκκένωσαν δύο φορές τα σπίτια τους μέσα σε 24 ώρες, μετά τον εντοπισμό παράνομου εργαστηρίου συνθετικών ναρκωτικών και δεξαμενών επικίνδυνων ουσιών από την αστυνομία.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σύλληψη 17χρονης που ετοίμαζε επίθεση για τον ισλαμικό εξτρεμισμό

Στη σύλληψη 17χρονης με ιταλική υπηκοότητα που φέρεται έτοιμη να συμμετάσχει σε τζιχαντιστικές επιθέσεις προχώρησαν οι αρχές στην Παβία. Η νεαρή εντοπίστηκε μέσω ομάδων διαδικτύου και οδηγήθηκε σε ειδική κοινότητα ανηλίκων.