ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
online φαρμακείο αγορά
Εικονίδιο online φαρμακείου με αγοραστικό καλάθι και φάρμακα πάνω σε φορητό υπολογιστή.

Ολλανδία: 49 θάνατοι συνδέονται με παράνομο e-shop πώλησης φαρμάκων

Οι ολλανδικές αρχές ερευνούν 49 θανάτους που μπορεί να συνδέονται με το παράνομο ηλεκτρονικό φαρμακείο Funcaps.nl, το οποίο έκλεισε τον Αύγουστο. Πολλοί θάνατοι αφορούν νεαρά άτομα που αγόρασαν προϊόντα από τον ιστότοπο.

Οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τουλάχιστον 49 θανάτους που ενδέχεται να σχετίζονται με τη λειτουργία ενός παράνομου ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης φαρμάκων, το οποίο έκλεισε τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις αρχές, στη δικαστική υπόθεση κατά των ιδιοκτητών του ιστότοπου Funcaps.nl εντοπίστηκε ισχυρή σύνδεση ανάμεσα σε 27 θανάτους, κυρίως νέων ανθρώπων, και τη χρήση προϊόντων που παραγγέλθηκαν μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, στη βάση δεδομένων της αστυνομίας βρέθηκαν ακόμη 22 υποθέσεις που θα μπορούσαν να συνδέονται με τον ίδιο ιστότοπο. Επιπλέον, προσφάτως, γονείς τεσσάρων ακόμα θυμάτων κατήγγειλαν πιθανή σύνδεση των θανάτων με το Funcaps.nl.

Οι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας συνελήφθησαν τον Αύγουστο και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακίνηση φαρμάκων χωρίς άδεια και πώληση φαρμάκων χωρίς τις απαραίτητες ιατρικές συνταγές.

Ο δικηγόρος των υπόπτων δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε δηλώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε στο δικαστήριο πως οι πελάτες του ήταν πάντα σαφείς σχετικά με τα προϊόντα που διέθεταν, τα οποία έφεραν σήμανση αναφορικά με τους κινδύνους κατανάλωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολλανδική αστυνομία όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: 20 χρόνια κάθειρξη σε διακινητή για βασανιστήρια στη Λιβύη

Ένας διακινητής από την Ερυθραία καταδικάστηκε στην Ολλανδία σε 20 χρόνια κάθειρξη για βασανισμούς και εμπορία ανθρώπων σε στρατόπεδα της Λιβύης, όπου κρατούσε μετανάστες και ζητούσε λύτρα από τις οικογένειές τους.
Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 11 συλλήψεις για τον θάνατο 3 ατόμων από δηλητηρίαση

Έντεκα συλλήψεις έγιναν για τον θάνατο Τουρκο-Γερμανίδας και των δύο παιδιών της στην Κωνσταντινούπολη, πιθανότατα από δηλητηρίαση μετά από γεύμα σε εστιατόριο. Η μητέρα και τα δύο παιδιά πέθαναν σε διάστημα δύο ημερών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

15χρονη συνελήφθη για ληστεία σε ανήλικους στη Νέα Ιωνία

Στη Νέα Ιωνία συνελήφθη μια 15χρονη για ληστεία σε βάρος δύο 14χρονων, μαζί με δύο ανήλικους συνεργούς που αναζητούνται. Τους άρπαξαν κινητά με απειλή βίας. Η ταυτοποίηση έγινε από την αστυνομία και η 15χρονη συνελήφθη την Κυριακή.
Κτίριο φυλακών Κορυδαλλού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμία: Προθεσμία απολογίας για τον Βούλγαρο του αιματηρού επεισοδίου

Περισσότερο από μιάμιση ώρα παρέμεινε στον εισαγγελέα της Λαμίας ο Βούλγαρος βαρυποινίτης για το αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Δομοκού. Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ δεν ήταν παρών ο Αλκέτ Ρετζάι.
Κελί φυλακής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτέλεση ισοβίτη με δύο σφαίρες στο κεφάλι στις φυλακές Δομοκού

Βούλγαρος ισοβίτης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς πυροβόλησε και σκότωσε τον Έλληνα κρατούμενο Αντώνη Παπαδάτο εντός φυλακών Δομοκού, παρουσία αρχιφύλακα και του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι.