ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Ο Μάρκο Ρούμπιο μιλά μπροστά από αμερικανική σημαία σε πολιτική εκδήλωση.

Συνάντηση Ρούμπιο–Κόμπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διμερείς σχέσεις

Ο Μάρκο Ρούμπιο συναντά τον Κωνσταντίνο Κόμπο στην Ουάσιγκτον για συζητήσεις πάνω σε διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, την κυπριακή προεδρία της ΕΕ, τη Μέση Ανατολή και το σχήμα συνεργασίας 3+1.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο, θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:15 π.μ. (ώρα Ουάσιγκτον) και θα πραγματοποιηθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω εμβάθυνσή τους. Επίσης, θα συζητηθούν το Κυπριακό, η επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται ακόμη ζητήματα ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας, όπως και τα επόμενα βήματα του σχήματος συνεργασίας 3+1 με στόχο την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και ευημερίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας

Οι ΗΠΑ τονίζουν τη στήριξή τους στην επανένωση της Κύπρου σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, χαρακτηρίζοντας τη χώρα πολύτιμο εταίρο σε εμπόριο, ασφάλεια και καταπολέμηση παράνομων ροών, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ουκρανία: Ρωσία καθορίζει την πρόοδο για ειρήνη στην Ουκρανία

Η πρόοδος προς συμφωνία ειρήνης εξαρτάται από τη στάση της Ρωσίας, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ουκρανίας στη Φλόριντα που επικεντρώθηκαν στην ασφάλεια και τη διαρκή ειρήνη.
Σημαία της Κύπρου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία αμφισβητεί τη συμφωνία ΑΟΖ Λιβάνου - Κυπριακής Δημοκρατίας

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει τη συμφωνία ΑΟΖ Λιβάνου–Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι αγνοεί τα «δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» και καλεί τη διεθνή κοινότητα να μην στηρίζει τέτοιες «μονομερείς ενέργειες».
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε αξιωματούχο της Αϊτής

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε κυρώσεις σε αξιωματούχο της αϊτινής κυβέρνησης, κατηγορώντας τον για στήριξη σε συμμορίες και παρεμπόδιση της αντιμετώπισής τους, χωρίς να αναφέρει το όνομά του. Δύο συμμορίες μπήκαν φέτος στη μαύρη λίστα.