ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:41:10
λιμάνι με κοντέινερ
Φορτηγό πλοίο και κοντέινερ σε μεγάλο σύγχρονο λιμάνι με γερανούς μεταφόρτωσης.

Ρωσία: Ξανάρχισαν οι φορτώσεις πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ μετά την επίθεση

Το ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ επανεκκίνησε τις φορτώσεις πετρελαίου μετά από διήμερη διακοπή λόγω ουκρανικής επίθεσης. Σύμφωνα με πηγές και το LSEG, τα δεξαμενόπλοια Arian και Rodos φορτώνουν ξανά πετρέλαιο.

Το λιμάνι του Νοβοροσίσκ στη Ρωσία ξεκίνησε και πάλι τις φορτώσεις πετρελαίου, έπειτα από διακοπή δύο ημερών που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με πύραυλο και drone, σύμφωνα με στοιχεία του παρόχου δεδομένων LSEG και πηγές της βιομηχανίας.

Η διακοπή των εξαγωγών αφορούσε ποσότητες που αγγίζουν τα 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, δηλαδή περίπου το 2% του παγκόσμιου εφοδιασμού σε πετρέλαιο. Η λειτουργία του λιμανιού ανεστάλη την Παρασκευή, προκαλώντας προσωρινή διακοπή στις εξαγωγές.

Όπως ανέφεραν δύο πηγές της βιομηχανίας στο Reuters, οι φορτώσεις έχουν ήδη επανεκκινήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, τα δεξαμενόπλοια Arian και Rodos πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή φορτώσεις πετρελαίου σε θέσεις αγκυροβολίας του λιμανιού.

Η ουκρανική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή δύο θέσεων αγκυροβολίας πετρελαίου στο Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας, οδηγώντας στη διακοπή της λειτουργίας του λιμανιού.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη ουκρανική επίθεση μέχρι σήμερα σε βασική ρωσική υποδομή εξαγωγής αργού στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς το Νοβοροσίσκ αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και πλοίο

Η Ουκρανία έπληξε τρία ρωσικά διυλιστήρια στη Μπασκορτοστάν, περίπου 1.600 χλμ. από τα σύνορα, και βύθισε ρωσικό εμπορικό πλοίο με κυρώσεις, ενώ στόχευσε και άλλους στόχους στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones σε δύο δεξαμενόπλοια κοντά στον τερματικό της CPC

Νέα επίθεση με drones σε δύο τάνκερ κοντά στον τερματικό σταθμό CPC στη Μαύρη Θάλασσα δημιουργεί ανησυχία για τις εξαγωγές πετρελαίου του Καζακστάν. Το δεξαμενόπλοιο «HERA» υπέστη ζημιές και τυλίχθηκε στις φλόγες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χτύπησε ρωσικά σημεία εφοδιασμού και πετρελαίου

Η Ουκρανία εξαπέλυσε πλήγματα σε βασικές ρωσικές εγκαταστάσεις εφοδιασμού στη Μόσχα, το Ταμπόφ και σε ρωσική πετρελαϊκή μονάδα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Τα χτυπήματα αφορούσαν εξοπλισμό για drones στη Μαύρη και Αζοφική Θάλασσα.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Πλήγμα σε ρωσικό διυλιστήριο και δύο δεξαμενόπλοια

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν πως έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στο Γιαροσλάβλ, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ αναφέρουν ότι επλήγησαν επίσης ένα πλοίο αερίου και ένα δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο της ExxonMobil κοντά στον τερματικό Μαύρης Θάλασσας

Επίθεση δέχθηκε το πετρελαιοφόρο Nordic Zenith που είχε ναυλωθεί από την ExxonMobil, στα ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας. Το πλοίο υπέστη ζημιές, απομακρύνθηκαν 13 άτομα και η φόρτωση πετρελαίου αναβλήθηκε.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Στις 23 Ιουλίου η απόφαση για τη 21η δέσμη κυρώσεων κατά Ρωσίας

Η ΕΕ ανέβαλε για τις 23 Ιουλίου τη λήψη απόφασης για το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και διατήρησε το πλαφόν των 44 δολαρίων στο ρωσικό πετρέλαιο, λόγω έλλειψης ομοφωνίας στις Βρυξέλλες.