ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας

Ευχαριστίες του πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στην Ελλάδα για τη Γάζα

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μάικλ Γουόλτς, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξή της στο ψήφισμα για τη Γάζα. Η Ελλάδα χαιρέτισε το σχέδιο ως βήμα για εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ, πρέσβης Μάικλ Γουόλτς, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Ουάσινγκτον προς την Ελλάδα για τη στήριξή της στο «ζωτικής σημασίας Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνέταξαν οι ΗΠΑ για τη Γάζα», μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X.

Η ελληνική Μόνιμη Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «καλωσορίζει τη σημερινή κοινή δήλωση επί του σχεδίου ψηφίσματος του ΣΑ ΟΗΕ ως ένα σημαντικό βήμα προς την εδραίωση της εκεχειρίας και την αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε μεγάλη κλίμακα».

Όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις, το συγκεκριμένο Ψήφισμα εκτιμάται πως ανοίγει τον δρόμο για την παλαιστινιακή αυτοδιάθεση και κρατική υπόσταση, ενισχύοντας τις προοπτικές για βιώσιμη ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Η παρέμβαση του Αμερικανού Μόνιμου Αντιπροσώπου πραγματοποιήθηκε μετά από ενημέρωση των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας από τις ΗΠΑ. Στη διαδικασία συμμετείχαν χώρες όπως το Κατάρ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Ινδονησία, το Πακιστάν, η Ιορδανία και η Τουρκία, σχετικά με την έγκριση του σχεδίου Ψηφίσματος που αποσκοπεί στην παγίωση της εκεχειρίας και την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Λοβέρδος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος στον ΟΗΕ: Πλήρης διάλυση της Χαμάς προϋπόθεση για λύση δύο κρατών

Ο υφ. Εξωτερικών Ι.Μ. Λοβέρδος δήλωσε στον ΟΗΕ ότι η Ελλάδα καταδικάζει τη Χαμάς, στηρίζει τη λύση δύο κρατών και ζητά ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής και της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεμινάριο για την είσοδο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η ΓΔΑΕΕ διοργανώνουν σεμινάριο για την πρόσβαση των ελληνικών αμυντικών εταιρειών στην αγορά των ΗΠΑ, παρέχοντας πρακτική καθοδήγηση και ευκαιρίες διεθνούς συνεργασίας.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Ρούμπιο-Γεραπετρίτη για συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο

Στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Ρούμπιο-Γεραπετρίτη βρέθηκε η στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στην άμυνα, ενέργεια, ασφάλεια και τους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη-Ρούμπιο: Στο επίκεντρο η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΗΠΑ, εστιάζοντας στις στρατηγικές σχέσεις, τον επικείμενο Στρατηγικό Διάλογο, αλλά και στις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, Ιράν και Ουκρανία.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις αιφνίδιες βαλλιστικές δοκιμές Κίνας

ΗΠΑ και περίπου 40 σύμμαχες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταδίκασαν τις απροειδοποίητες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, φωτογραφίζοντας την Κίνα για περιστατικό στις αρχές Ιουλίου, χωρίς να την κατονομάζουν.