ΓΔ: 2206.3 -0.21% Τζίρος: 281.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Στοίβα εφημερίδων
Φώτο: Shutterstock

Ανασκόπηση Τύπου της 15ης Νοεμβρίου 2025

Αμερικανοί επενδυτές αυξάνουν την παρουσία τους στα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, νέα απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ, ενώ οι συνταξιούχοι μπορούν να κερδίσουν έως 500 ευρώ με αναγνώριση πλασματικών ετών.

Οι σημερινές εφημερίδες παρουσιάζουν σημαντικά θέματα που αφορούν την οικονομία, την κοινωνία και τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την «Απογευματινή», οι αμερικανικές επενδύσεις στα μεγάλα λιμάνια της χώρας ενισχύουν τη στρατηγική παρουσία των ΗΠΑ στη ναυτιλία και τη διακίνηση εμπορευμάτων. Η «Δημοκρατία» αναφέρεται σε νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά τον ΝΟΚ, ενώ ο «Ελεύθερος Τύπος» επισημαίνει τα οφέλη έως 500 ευρώ στη σύνταξη μέσω της αναγνώρισης πλασματικών ετών.

Η «Εστία» εστιάζει στον χαρακτηρισμό της εισβολής ως εθνικό τραύμα, ενώ η «Καθημερινή» αναδεικνύει το πρόβλημα της κυκλοφορίας στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι οι πολίτες χάνουν 111 ώρες ετησίως λόγω μποτιλιαρίσματος.

Η «Ναυτεμπορική» υπογραμμίζει την επιστροφή του δημόσιου χρέους σε επίπεδα προ μνημονίων, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική οικονομία και τις μελλοντικές δημοσιονομικές πολιτικές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμενικό: Διακομιδές ασθενών βλάβη πλοίου και συμβάντα σε λιμάνια

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μαζί με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εποπτεύουν θέματα ναυτιλίας και προστασίας των ελληνικών θαλασσών και νησιών.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Κατηγορίες Κιέβου κατά Ρωσίας για επιθέσεις με drones σε πλοία

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις με drones σε δύο φορτηγά πλοία με σημαίες Παναμά και Αγίου Μαρίνου κοντά σε ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ναυτικού.
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο κινεζικά τάνκερ από Βενεζουέλα επιστρέφουν Ασία χωρίς πετρέλαιο

Δύο κινεζικά υπερδεξαμενόπλοια που πήγαιναν στη Βενεζουέλα για να φορτώσουν πετρέλαιο, άλλαξαν πορεία και επιστρέφουν στην Ασία λόγω του αμερικανικού εμπάργκο και της πολιτικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με την LSEG.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας - Φυτιρής: Ενίσχυση συνεργασίας Λιμενικού Ελλάδας-Κύπρου

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον Κύπριο Υπουργό Κώστα Φυτιρή, με έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας σε θαλάσσια ασφάλεια, μεταναστευτικά, κοινές εκπαιδεύσεις και ενίσχυση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Παγετώνας στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρειες χώρες διαψεύδουν Τραμπ για «ρωσοκινεζικά πλοία» στη Γροιλανδία

Διπλωμάτες βόρειων χωρών διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Τραμπ για ρωσικά και κινεζικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους Financial Times.