ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Μερτς: Καμία απέλαση για θύματα πολιτικών ή θρησκευτικών διώξεων

Ο Φρίντριχ Μερτς ξεκαθάρισε ότι όσοι διώκονται πολιτικά ή θρησκευτικά δεν θα απελαθούν από τη Γερμανία. Ωστόσο, επισήμανε πως οι πρόσφυγες πολέμου πρέπει να επιστρέφουν στις πατρίδες τους όταν τελειώσουν οι συγκρούσεις.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, διαβεβαίωσε ότι όσοι αντιμετωπίζουν πολιτικές ή θρησκευτικές διώξεις δεν θα απελαθούν από τη χώρα και θα τους επιτραπεί η παραμονή.

Σε εκδήλωση του συντηρητικού κόμματος, ο Μερτς τόνισε πως για τους ανθρώπους αυτούς «δεν θα απελαθούν» από τη Γερμανία, υπογραμμίζοντας πως «αυτό είναι απολύτως σαφές».

Ωστόσο, επισήμανε ότι οι πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία λόγω εμφυλίου πολέμου θα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους μόλις οι συγκρούσεις τελειώσουν.

Ο καγκελάριος δήλωσε ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον πρόεδρο της Συρίας τρόπους ώστε οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Γερμανία να συμβάλουν στην ανοικοδόμηση της χώρας τους, τώρα που ο εμφύλιος πόλεμος έχει λήξει. Όπως σημείωσε, πολλοί από αυτούς θα είναι απαραίτητοι στη Συρία και θα πρέπει να έχουν κίνητρο να επιστρέψουν.

Σχετικά με τους πρόσφυγες που έχουν ήδη ενταχθεί στη γερμανική κοινωνία, ο Μερτς ανέφερε ότι «πολλοί είναι απαραίτητοι εδώ, έχουν γίνει π.χ. γιατροί ή άλλου είδους επαγγελματίες». Πρόσθεσε πως στόχος είναι να δοθεί προοπτική παραμονής σε όσους έχουν ενσωματωθεί και μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειές τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς συνέδεσε τη βία με μετανάστες

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μίλησε για αύξηση αναλογικής και ψηφιακής βίας, αποδίδοντας μέρος της σε μετανάστες, προκαλώντας αντιδράσεις στη Bundestag. Ανήγγειλε μέτρα όπως ηλεκτρονική επιτήρηση και αποθήκευση IP για δίωξη εγκλημάτων.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποιεί για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας

Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποίησε για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας στη Γερμανία, μετά τη σύλληψη Ουκρανού που κατηγορείται πως παρέδιδε στρατιωτικά μυστικά στη Ρωσία. Τόνισε ότι η χώρα παραμένει στόχος εντατικής κατασκοπείας.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Ευρώπη μπορεί να δράσει, αναγκαίες οι περικοπές του προϋπολογισμού

Ο καγκελάριος Μερτς δηλώνει πως η Ευρώπη μπορεί να δράσει εξωτερικά και οικονομικά, απαιτούνται όμως περαιτέρω βήματα. Τάσσεται υπέρ ενός πιο συγκρατημένου προϋπολογισμού και συνέχισης της στήριξης προς Ουκρανία.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Άμεση ανάγκη για αύξηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ουκρανία, ειδικά ενόψει του 2027 οπότε αναμένεται σημαντικό δημοσιονομικό κενό.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Αντιμέτωπη με «πολύ δύσκολες» δημοσιονομικές διαπραγματεύσεις

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, προειδοποίησε για πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις σχετικά με το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ 2028-2034, αλλά εκτίμησε πως συμφωνία είναι εφικτή ως τα τέλη του χρόνου.