ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κενές μπλε κερκίδες
Κενές μπλε κερκίδες σε γήπεδο ποδοσφαίρου, ιδανικές για αθλητικά άρθρα.

Η Νιγηρία νίκησε 4-1 την Γκαμπόν και προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ

Η Νιγηρία ξεπέρασε τις εντάσεις λόγω απεργίας και νίκησε 4-1 τη Γκαμπόν στον ημιτελικό αφρικανικών play off του Μουντιάλ 2026, κερδίζοντας στην παράταση μετά από γκολ του Άνταμς και ισοφάριση του Λεμίνα στο 89’.

Η εθνική ομάδα της Νιγηρίας ξεπέρασε τα προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη απεργία των παικτών για οικονομικά ζητήματα και σημείωσε σημαντική νίκη επί της Γκαμπόν με 4-1, στον ημιτελικό των αφρικανικών play off για το Μουντιάλ 2026, στο Ραμπάτ.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στην παράταση, καθώς η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 1-1. Ο Άκορ Άνταμς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας της Γκαμπόν και άνοιξε το σκορ για τη Νιγηρία στο 78ο λεπτό.

Η Γκαμπόν ισοφάρισε στο 89’ με τον Μάριο Λεμίνα, ωστόσο στην παράταση η Νιγηρία ανέβασε ρυθμό και επικράτησε με τέρματα των Τσιντέρα Εζούκε και Βίκτορ Οσιμέν (δύο γκολ).

Με αυτή τη νίκη, οι «Super Eagles» προκρίθηκαν στον τελικό των play off, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, στο Ραμπάτ. Εκεί, θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Καμερούν και Δημοκρατία του Κονγκό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ