ΓΔ: 2090.64 0.20% Τζίρος: 172.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ιταλικό ποδόσφαιρο αγώνας
Στιγμιότυπο από ιταλικό αγώνα ποδοσφαίρου με παίκτες και θεατές στο στάδιο.

Γκατούζο: «Αλλαγή συστήματος στα προκριματικά του Μουντιάλ»

Ο Γκατούζο πρότεινε αλλαγή του συστήματος προκριματικών του Μουντιάλ και ανακοίνωσε πως οι Σκαμάκα και Ρασπαντόρι θα ξεκινήσουν κόντρα στη Μολδαβία, δηλώνοντας ότι η ομάδα πρέπει να αποδείξει την πρόοδό της και να παραμείνει συγκεντρωμένη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Τζενάρο Γκατούζο, υπογράμμισε την ανάγκη μελλοντικής τροποποίησης του συστήματος διεξαγωγής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε δηλώσεις του πριν τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μολδαβία.

Ο Γκατούζο γνωστοποίησε πως στην επίθεση της «σκουάντρα ατζούρα» θα ξεκινήσουν οι Σκαμάκα και Ρασπαντόρι. Όπως ανέφερε, ο Τζιανλούκα Σκαμάκα μπορεί να μην έχει πολύ χρόνο συμμετοχής, ωστόσο όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, προσφέρει σημαντικά στην ομάδα. Τόνισε ότι απαιτείται σοβαρότητα στον αγώνα, καθώς η Μολδαβία διαθέτει αρκετούς ενδιαφέροντες παίκτες.

«Πρέπει να δείξουμε την πρόοδό μας στο γήπεδο και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Τα παιδιά έχουν επιδείξει ζήλο στις προπονήσεις και αξίζουν συγχαρητήρια», σημείωσε ο Γκατούζο. Ερωτηθείς για το αν μετανιώνει για επιλογές στη φετινή προκριματική φάση, απάντησε πως δεν έχει μετανιώσει για προηγούμενους αγώνες και πως η νίκη βοηθά την ομάδα να διατηρεί τη συγκέντρωσή της.

Ο Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε επίσης στις διαφορές με άλλα προκριματικά συστήματα, όπως της Νότιας Αμερικής, όπου περισσότερες ομάδες εξασφαλίζουν την πρόκριση. Υπογράμμισε ότι το ευρωπαϊκό σύστημα είναι πιο περίπλοκο και τόνισε πως το σύστημα προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου πρέπει να αλλάξει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Κισινάου: Ρωσικά drones παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας

Η Μολδαβία έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο της μετά από νέα παραβίαση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καταγγέλλοντας ρωσική επίθεση. Το μέτρο διήρκεσε περίπου 70 λεπτά και κρίθηκε απαραίτητο για λόγους ασφάλειας.
Φόρτωση εμπορευματοκιβωτίου αεροπλάνου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις θα συνδέεται η Θεσσαλονίκη με Μολδαβία από Μάιο

Από τον Μάιο, η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται αεροπορικώς με το Κισινάου της Μολδαβίας μέσω SkyUp Airlines με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως. Το Κισινάου αναδεικνύεται ως προορισμός με πλούσια ιστορία, γαστρονομία, κρασί και πολιτισμό.
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στηρίζουμε Ελλάδα και Βαλκάνια στον αγωγό φυσικού αερίου

Οι ΗΠΑ στήριξαν την πρωτοβουλία Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας για ενεργειακή ασφάλεια, προωθώντας νέα διασυνοριακά προϊόντα φυσικού αερίου και συνεργασία για την ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Επιτάχυνση της ένταξης Ουκρανίας και Μολδαβίας στην Ένωση

Η ΕΕ δημοσίευσε την Ετήσια Έκθεση Διεύρυνσης, τονίζοντας την ουσιαστική πρόοδο της Ουκρανίας στις μεταρρυθμίσεις εν μέσω πολέμου και την αφοσίωσή της προς την ένταξη, όπως επισήμανε και η Ύπατη Εκπρόσωπος Κάγια Κάλας.