ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα κάνει πυρηνικές δοκιμές αν το κάνουν και άλλες δυνάμεις

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία θα προχωρήσει σε πυρηνικές δοκιμές μόνο αν το πράξουν πρώτα άλλες πυρηνικές δυνάμεις, ενώ τόνισε ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διάλογο με τις ΗΠΑ για σχετικές ανησυχίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε πυρηνικές δοκιμές μόνο εάν προηγηθεί αντίστοιχη ενέργεια από άλλη πυρηνική δύναμη.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ρωσία είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τις ΗΠΑ τις ανησυχίες τους σχετικά με τις "ύποπτες υπόγειες δραστηριότητες" που καταγγέλλει η Ουάσιγκτον.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε επίσης ότι η Μόσχα ανησυχεί για δηλώσεις από την πλευρά των ΗΠΑ, οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί πως οι πυρηνικές δοκιμές ενδέχεται να αξιοποιηθούν για γεωπολιτικούς σκοπούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζικός βομβαρδισμός σε ρωσική βιομηχανία και διυλιστήριο

Επίθεση με drones έπληξε βιομηχανική μονάδα στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ, 400 χλμ. από τη Μόσχα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές αλλά χωρίς θύματα, ανέφεραν οι ρωσικές αρχές. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι στόχος ήταν πετρελαϊκό διυλιστήριο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συναντήσεις με τον Ερντογάν

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν. Στο επίκεντρο της συνάντησης ο πόλεμος με τη Ρωσία, η ασφάλεια και οι μεταφορές στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και διπλωματικές προοπτικές.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός πύραυλος χτύπησε επιχείρηση στην Αριόλ της Ρωσίας

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αντρέι Κλιτσκόφ δήλωσε πως ουκρανική πυραυλική επίθεση έπληξε επιχείρηση στη συνοικία Σοβιέτσκι της πόλης Αριόλ, προκαλώντας καταστροφή σε μη στρατιωτικό στόχο κατά την ώρα αιχμής.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Διαπραγματεύσεις με έμφαση στις εγγυήσεις ασφαλείας για όλους

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι συνομιλίες για την Ουκρανία πρέπει να επικεντρωθούν σε εγγυήσεις ασφαλείας για Ρωσία και Ουκρανία, αλλά και για όλη την Ευρώπη, και εξέφρασε ετοιμότητα για διάλογο με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποιεί για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας

Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποίησε για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας στη Γερμανία, μετά τη σύλληψη Ουκρανού που κατηγορείται πως παρέδιδε στρατιωτικά μυστικά στη Ρωσία. Τόνισε ότι η χώρα παραμένει στόχος εντατικής κατασκοπείας.