ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 37 ουκρανικά drones και αποτράπηκε σχέδιο πειρατείας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή 37 ουκρανικών drones, ενώ η FSB υποστήριξε ότι απέτρεψε απόπειρα πειρατείας μαχητικού MiG-31 με πύραυλο Kinzhal.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν συνολικά 37 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε επτά περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς και στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Παράλληλα, το RIA ανέφερε ότι η FSB, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, απέτρεψε "συνωμοσία της Ουκρανίας και της Βρετανίας" με στόχο την πειρατεία μαχητικού αεροσκάφους MiG-31 εξοπλισμένου με υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο προέβλεπε τη μεταφορά του αεροσκάφους σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, με στόχο την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Το αεροσκάφος φέρεται να επρόκειτο να κατευθυνθεί προς αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Κωστάντζα της Ρουμανίας, όπου και θα καταρριπτόταν από αντιαεροπορικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του RIA.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν ήταν δυνατό να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις παραπάνω πληροφορίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 22 νεκροί από μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις

Ρωσική αεροπορική επίθεση με drones και πυραύλους σε ουκρανικές πόλεις, μεταξύ τους το Κίεβο και το Ντνίπρο, προκάλεσε 22 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, σε μία από τις σφοδρότερες επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Κρεμλίνο Μόσχας Ρωσία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοινώνει πλήγματα σε στρατιωτικά εργοστάσια στο Κίεβο

Το ρωσικό υπ. Άμυνας ανακοίνωσε ότι η μαζική επίθεση στο Κίεβο έπληξε 10 στρατιωτικές εγκαταστάσεις και 3 κέντρα στρατολόγησης, ως αντίποινα για ουκρανική επίθεση στο Λουχάνσκ. Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν σύμφωνα με το Κίεβο.