ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Έκρηξη στην Ουκρανία
Ισχυρή έκρηξη με πορτοκαλί φλόγες και καπνό, πιθανή αναφορά στην Ουκρανία.

Ουκρανικές δυνάμεις: Επίθεση σε αποθήκη πετρελαίου στην Κριμαία

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν σταθμό άντλησης σε ρωσική αποθήκη πετρελαίου στη κατεχόμενη Κριμαία, κρίσιμο για την τροφοδοσία των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και μεταφορών.

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν επίθεση σε σταθμό άντλησης, ο οποίος βρίσκεται σε ρωσική αποθήκη πετρελαίου στην κατεχόμενη Κριμαία, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην εφαρμογή Telegram, η αποθήκη πετρελαίου Χβαρντίισκα αποτελεί βασικό σημείο στο σύστημα εφοδιασμού καυσίμων των ρωσικών αρχών κατοχής στην περιοχή.

Όπως επισημαίνεται, η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι κρίσιμη για την τροφοδοσία τόσο των στρατιωτικών υποδομών όσο και του δικτύου μεταφορών του ρωσικού στρατού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Drone πάνω από θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο ρωσικά δεξαμενόπλοια χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με μη επανδρωμένα σκάφη σε δύο δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία, σύμφωνα με το Κίεβο, ανήκουν στον "ρωσικό σκιώδη στόλο" που παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Όχι σε συμφωνία ειρήνης με παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία

Ο προσωπάρχης του Ζελένσκι, Αντρίι Γερμάκ, τόνισε πως ο Ουκρανός πρόεδρος δεν θα δεχτεί παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία με αντάλλαγμα την ειρήνη, υπογραμμίζοντας πως «κανείς με σώας τας φρένας» δεν θα το έκανε αυτό.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Υπάρχει ευκαιρία για διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Μακρόν, μιλώντας στη διάσκεψη του «Συνασπισμού των Προθύμων», τόνισε πως υπάρχει ελπίδα για πρόοδο σε διαρκή ειρήνη Ουκρανίας-Ρωσίας, υπό προϋπόθεση ισχυρών εγγυήσεων ασφάλειας για το Κίεβο και χάρη στη νέα δυναμική διαλόγου.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Το αμερικανικό σχέδιο ίσως βάση λύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το αμερικανικό σχέδιο για την Ουκρανία μπορεί να αποτελέσει βάση για ειρήνη, αν αναλυθεί λεπτομερώς, προειδοποιώντας πως αν το Κίεβο το απορρίψει, η Ρωσία ίσως επεκτείνει τις εδαφικές της αξιώσεις.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια Ριαζάν και Ίλσκι με ζημιές

Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στα ρωσικά διυλιστήρια Ριαζάν και Ίλσκι, προκαλώντας ζημιές και πυρκαγιές. Είναι η δεύτερη επίθεση στο Ριαζάν μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τις ουκρανικές ανακοινώσεις.