ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
Φώτο: Shutterstock

Εκστρατεία του ΠΟΥ για εμβολιασμό 44.000 παιδιών στη Γάζα

Ο ΠΟΥ ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού στη Γάζα από την Κυριακή, για 44.000 παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν λόγω πολέμου. Μέσα σε 10 μέρες θα χορηγηθούν εμβόλια κατά ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και πολιομυελίτιδας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ξεκινά την Κυριακή μια εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού για τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Περίπου 44.000 παιδιά, που δεν είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραηλινού στρατού και της Χαμάς, θα λάβουν εμβόλια κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς και της πολιομυελίτιδας, μεταξύ άλλων ασθενειών, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Οι επαναληπτικές δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν τον Ιανουάριο.

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων πολιομυελίτιδας στη Γάζα, ο ΠΟΥ είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν εκστρατείες εμβολιασμού κατά τη διάρκεια προσωρινών εκεχειριών το καλοκαίρι του 2024 και τον Φεβρουάριο του 2025. Παρά την ανάπτυξη κινητών μονάδων εμβολιασμού, δεν κατέστη εφικτό να καλυφθούν όλα τα παιδιά της περιοχής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ, περίπου το 20% των παιδιών κάτω των πέντε ετών παραμένουν ανεμβολίαστα ή έχουν εμβολιαστεί μόνο μερικώς λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων.

Παράλληλα, η UNICEF προγραμματίζει αξιολόγηση του υποσιτισμού σε παιδιά και νέους στη Γάζα, με στόχο την παροχή στοχευμένης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πριν από την έναρξη του πολέμου, ο γενικός δείκτης εμβολιασμού στη Λωρίδα της Γάζας έφτανε το 98%, ενώ πλέον υπολογίζεται ότι έχει μειωθεί κάτω από το 70%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: 10.000+ παιδιά εμβολιάστηκαν σε 8 μέρες για ασθένειες, λέει ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ και οι εταίροι του ξεκίνησαν στις 9 Νοεμβρίου εκστρατεία εμβολιασμού στη Γάζα, με στόχο πάνω από 40.000 παιδιά. Ήδη περισσότερα από 10.000 παιδιά κάτω των τριών ετών εμβολιάστηκαν μέσα στις πρώτες οκτώ ημέρες.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Τα ανθυγιεινά τρόφιμα προκαλούν 1,5 εκατ. θανάτους ετησίως παγκοσμίως

Τα ανθυγιεινά τρόφιμα ευθύνονται για 1,5 εκατ. θανάτους ετησίως παγκοσμίως, κυρίως σε παιδιά κάτω των πέντε ετών, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ενώ κάθε χρόνο ασθενούν 866 εκατ. άνθρωποι λόγω κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

O ΠΟΥ προτείνει θεραπείες και νέα εμβόλια για τον Έμπολα

Ο ΠΟΥ έδωσε συστάσεις για θεραπείες και εμβόλια κατά του Έμπολα στο Κονγκό. Ειδικοί αξιολόγησαν υποψήφια εμβόλια και θεραπείες, αλλά δεν υπάρχει ακόμη εγκεκριμένη θεραπεία ή διαθέσιμο εμβόλιο για το στέλεχος Μπουντιμπούγκιο.