ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο
Το επιβλητικό Βρετανικό Μουσείο, σημαίνων πολιτιστικός προορισμός στο Λονδίνο, ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του.

Βρετανία: Κατάσχεση σπάνιων οστών δεινοσαύρων από Σιγκαπουριανό επιχειρηματία

Οι βρετανικές αρχές κατέσχεσαν δεινοσαυρικά οστά, εννέα διαμερίσματα και έργα κινεζικής τέχνης από επιχειρηματία της Σιγκαπούρης, στο πλαίσιο υποθέσης για παράνομα κέρδη, χωρίς να απαιτείται ποινική καταδίκη.

Οι βρετανικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση σπάνιων οστών δεινοσαύρων, εννέα διαμερισμάτων στο Λονδίνο και συλλογής κινεζικής τέχνης, συνολικής αξίας εκατομμυρίων λιρών. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία ανήκαν σε επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο υπόθεσης ανάκτησης εσόδων που φέρονται να προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος της Βρετανίας (NCA), μεταξύ των κατασχεθέντων ήταν απολιθωμένοι σκελετοί δύο αλλοσαύρων και ενός στεγόσαυρου. Ο διακανονισμός συμφωνήθηκε με τον Σου Μπινγχάι και την εταιρεία του, Su Empire Limited, βάσει του Νόμου περί εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο συγκεκριμένος νόμος επιτρέπει στις αρχές να ανακτούν περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται προϊόντα παράνομων δραστηριοτήτων, ακόμη και χωρίς να έχει προηγηθεί ποινική καταδίκη.

Η NCA δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες που οδήγησαν στην υπόθεση για τον Σου Μπινγχάι.

Οι σκελετοί δεινοσαύρων, ηλικίας περίπου 150 εκατομμυρίων ετών από την Ιουρασική περίοδο, είχαν αγοραστεί σε δημοπρασία του οίκου Christie's το προηγούμενο έτος, έναντι 12,4 εκατ. λιρών (16,1 εκατ. δολάρια).

Ο οίκος δημοπρασιών είχε δημοσιεύσει σχετικές φωτογραφίες, παρουσιάζοντας τους σκελετούς ως εκθέματα μουσείου φυσικής ιστορίας.

Παράλληλα, τα 11 κινεζικά έργα τέχνης που κατασχέθηκαν είχαν αγοραστεί σε δημοπρασία το 2022 με τίμημα άνω των 400.000 λιρών.

Βάσει δικαστικής εντολής, το ένα τέταρτο των εσόδων από την πώληση των κατασχεθέντων θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό που έχει ορίσει ο Σου.

Η NCA δεν προέβη σε περαιτέρω σχόλια, ενώ σύμφωνα με το Reuters, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Σου Μπινγχάι για δήλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στο δικαστήριο η απαγόρευση της Palestine Action

Νομικοί της βρετανικής κυβέρνησης υπερασπίστηκαν στο δικαστήριο την απαγόρευση της Palestine Action ως «αναλογική» λόγω της «κλιμάκωσης» δράσεων του φορέα, παρά τις αντιδράσεις οργανώσεων και προσφυγή της συνιδρύτριας Χούντα Αμόρι.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Λιγότερα δικαστήρια με ενόρκους για ταχύτερη δικαιοσύνη

Η βρετανική κυβέρνηση προτείνει μείωση των λαϊκών δικαστών για ταχύτερη δικαιοσύνη και αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, περιορίζοντας τις δίκες με σώματα ενόρκων μόνο στα σοβαρά αδικήματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: +22% το εισόδημα σε 6 χρόνια, συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 4ο Επενδυτικό Συνέδριο στο Λονδίνο, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία συγκλίνει δυναμικά με την Ευρώπη, με αύξηση 22% στο εισόδημα και μείωση φόρων, σημειώνοντας δέσμευση για συνέχιση μεταρρυθμίσεων.
φαρμακευτική βιομηχανία μηχανή
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τέλος οι δασμοί σε βρετανικά φάρμακα από την Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ θα εξαιρέσουν τα βρετανικά φάρμακα και ιατρική τεχνολογία από δασμούς μετά από συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, που περιλαμβάνει αύξηση 25% στην τιμή νέων φαρμάκων για τη βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ελληνική οικονομία συγκλίνει σταθερά με την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο επενδυτικό συνέδριο του Λονδίνου ότι η ελληνική οικονομία συγκλίνει με την ΕΕ, με άνοδο εισοδημάτων, πλεονάσματα, μειωμένο χρέος και αυξημένες επενδύσεις.