ΓΔ: 2540.06 0.75% Τζίρος: 364.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σι Τζινπίνγκ Κίνα

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μισούστιν

Ο Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον ρώσο πρωθυπουργό Μισούστιν στο Πεκίνο, μία ημέρα μετά τη συνάντηση Λι Τσιανγκ - Μισούστιν. Ο Λι υπογράμμισε την πρόθεση ενίσχυσης των σχέσεων και της ασφάλειας με τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν στο Πεκίνο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Μέγαρο του Λαού και ακολούθησε τη συνάντηση που είχε προηγουμένως ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ με τον Ρώσο ομόλογό του στην πόλη Χανγκτζού.

Κατά τις συνομιλίες τους, ο κ. Λι υπογράμμισε τη βούληση της κινεζικής ηγεσίας να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Ρωσία και να προστατεύσει τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας των δύο χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσικό πολεμικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές περιπολίες Κίνας-Ρωσίας σε Βορειοανατολική Ασία

Κινεζικά και ρωσικά πολεμικά πλοία ολοκλήρωσαν διπλές περιπολίες άνω των δύο εβδομάδων και έφτασαν στο Βλαδιβοστόκ, στο πλαίσιο ετήσιας στρατιωτικής συνεργασίας, διασχίζοντας σημαντικά στενά της Βορειοανατολικής Ασίας.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ρωσία έτοιμη να καλύψει το ενεργειακό έλλειμμα της Κίνας

Ο Λαβρόφ δήλωσε από το Πεκίνο ότι η Ρωσία μπορεί να καλύψει το ενεργειακό έλλειμμα της Κίνας λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενώ επιβεβαίωσε και την επικείμενη επίσκεψη του Πούτιν στην Κίνα εντός του πρώτου εξαμήνου.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ από Πεκίνο: «Επικίνδυνα παιχνίδια ΗΠΑ-συμμάχων στην Ασία»

Ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και συμμάχους για "επικίνδυνα παιχνίδια" στην Ασία και προσπάθειες περιορισμού Ρωσίας-Κίνας. Συζήτησε με τον Γουάνγκ Γι πιθανή συνάντηση Πούτιν-Σι, τονίζοντας τη στενή συνεργασία Μόσχας-Πεκίνου.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρούμπιο έτοιμος για συνάντηση με Λαβρόφ και Ουάνγκ στην ASEAN

Ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Κίνας και Ρωσίας στη σύνοδο της ASEAN στις Φιλιππίνες, με φόντο τις αμερικανικές ανησυχίες για την κινεζική επιρροή και τις κατηγορίες Τραμπ για ανάμιξη της Κίνας.