Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Νιγηρία, χωρίς να αποκλείει ούτε χερσαίες επιχειρήσεις ούτε αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Οι δηλώσεις του έγιναν την Κυριακή, μία ημέρα μετά την απειλή του να διατάξει τον αμερικανικό στρατό να παρέμβει στη χώρα, εάν συνεχιστεί, όπως ο ίδιος εκτιμά, ο διωγμός των χριστιανών.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως «θα μπορούσαν να είναι πολλά πράγματα. Εξετάζω πολλά πράγματα», αναφερόμενος σε πιθανά μέτρα κατά της Νιγηρίας.
Ο κ. Τραμπ τόνισε ότι «σκοτώνουν αριθμό ρεκόρ χριστιανών στη Νιγηρία», προσθέτοντας ότι «σκοτώνουν χριστιανούς και τους σκοτώνουν κατά πολύ μεγάλους αριθμούς. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό».