ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γερμανικό Κοινοβούλιο
Το Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, έδρα της γερμανικής Βουλής, με εμφανή την περίφημη γυάλινη θόλο.

Γερμανία: Συνελήφθη 22χρονος Σύρος, ύποπτος για τρομοκρατία

Στη σύλληψη 22χρονου Σύρου στο Βερολίνο, ύποπτου για σχεδιασμό ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο σημείο της πόλης, προχώρησε η αστυνομία. Στο σπίτι του βρέθηκαν εκρηκτικά και ενδείξεις υποστήριξης στο ISIS.

Ειδική αστυνομική μονάδα προχώρησε στη σύλληψη ενός 22χρονου Σύρου στο Βερολίνο, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Βερολίνου, ο συλληφθείς κατηγορείται για προετοιμασία σοβαρού εγκλήματος που απειλεί το κράτος και φέρεται να είχε ισλαμιστικά κίνητρα.

Αν και η Εισαγγελία δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια του Αμπντάλα Ρ., σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, στόχος ήταν σημείο του Βερολίνου και η ενέργεια σχεδιαζόταν ως "επίθεση αυτοκτονίας". Κατά την έρευνα στην κατοικία του βρέθηκαν εκρηκτικά που είχε προμηθευτεί μέσω διαδικτύου, καθώς και στοιχεία που τον συνδέουν με την υποστήριξη του "Ισλαμικού Κράτους".

Ο 22χρονος βρίσκεται στη Γερμανία από το 2023, έχοντας λάβει καθεστώς επικουρικής προστασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για σχέδιο επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Στη Βαυαρία συνελήφθησαν πέντε άνδρες για σχεδιαζόμενη επίθεση με όχημα σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Οι ύποπτοι, αιγυπτιακής, μαροκινής και συριακής καταγωγής, φέρεται να είχαν ισλαμιστικά κίνητρα.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Πυροβολισμοί τραυμάτισαν τον επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας

Ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας Τρίπολης τραυματίστηκε ελαφρά σε επίθεση από αγνώστους έξω από τη μεγαλύτερη φυλακή της πόλης. Η υπηρεσία και το υπουργείο Δικαιοσύνης καταδίκασαν το περιστατικό ως «θρασύδειλη επίθεση».
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κατηγορίες σε Ουκρανούς για σχέδιο εκρηκτικών δεμάτων υπέρ Ρωσίας

Δύο Ουκρανοί κατηγορούνται στη Γερμανία για σχέδιο πυροδότησης δεμάτων υπέρ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τους φόβους για υβριδικές επιθέσεις στη μετά την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ανάμειξη.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπρησμός προκάλεσε το μπλακ-άουτ στο Βερολίνο, ευθύνη ανέλαβαν ακροαριστεροί

Περισσότερα από 35.000 νοικοκυριά στο νοτιοδυτικό Βερολίνο παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω εμπρησμού σε σταθμό κατανομής. Ευθύνη ανέλαβε ακροαριστερή οργάνωση με επιστολή της, ενώ οι τεχνικές προσπάθειες συνεχίζονται.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κατηγορίες σε νεοναζί για τρομοκρατία και απόπειρες δολοφονίας

Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε οκτώ μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Τελευταίο Κύμα Άμυνας» για εμπρησμούς, απόπειρες δολοφονίας και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Αυστραλός αστυνομικός δρόμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί από την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ στην Αυστραλία

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφερε πως 10 άτομα, μεταξύ αυτών ένας εκ των δραστών, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στη Μπόνταϊ του Σίδνεϊ. Δώδεκα τραυματίες, ανάμεσά τους και αστυνομικοί. Τραυματίας και ο δεύτερος δράστης.